Adviseur Natuur, Landschap en Cultuurhistorie | 28-36 uur | Den Haag

Functieomschrijving

Bij het Rijksvastgoedbedrijf (Ministerie van BZK) werk je aan unieke en diverse projecten binnen de grootste vastgoedportefeuille van Nederland. Ter uitbreiding van ons team zoeken wij een adviseur en een ervaren adviseur Natuur, Landschap en Cultuurhistorie (NLC). Beide rollen zijn belangrijk bij het balanceren van ontwikkeling en in onze assets, zoals kazernes, rechtbanken, oefenterreinen, kantoren.

Adviseur NLC 

Als adviseur ondersteun je ervaren collega’s en werk je samen met projectleiders, vergunningcoördinatoren en terreinbeheerders. Je richt je op het analyseren en minimaliseren van de impact van projecten op natuur en archeologie, inclusief het uitvragen van natuurtoetsen en begeleiden van onderzoeksbureaus. Je werkt aan uiteenlopende projecten, zoals de sloop van oude gebouwen en veranderingen in infrastructuur op rijkskantoren.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

  • Bepalen van benodigde natuur- en archeologische onderzoeken en het opstellen van bijbehorende randvoorwaarden voor uitvoering van het project.
  • Adviseren over natuurwetgeving, natuur inclusief bouwen, stikstofwetgeving, o.a. ter compensatie en mitigatie en beheer van de locaties.
  • Samenwerken met projectleiders en teamleden, met een focus op effectieve communicatie en kennisdeling.
  • Proactief handelen en nauwkeurig werken binnen de afgesproken kaders.

Maaike van Bodegom, Adviseur NLC, vertelt: “Bij de sloop van oude gebouwen op een defensielocatie vond ik vleermuizen en een steenmarterverblijf. Ik werkte nauw samen met de projectleider om goede compensatie te regelen, met aandacht voor ecologische randvoorwaarden en de wensen van onze opdrachtgevers.”

Ervaren Adviseur NLC 

Als ervaren adviseur werk je aan complexere projecten en geef je advies over natuur- en archeologievraagstukken. Ook adviseer je over natuur-inclusief bouwen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van randvoorwaarden, het verzorgen van onderbouwde adviezen, uitvragen van onderzoeken, compensatie en mitigatieplannen maken en afstemmen zorgen voor opvolging hiervan. Je werkt zelfstandig aan grotere projecten en zorgt dat alle aspecten van natuur(wetgeving) en archeologie integraal en in samenhang worden meegenomen, zoals bij de transitie van het F-16 naar het F-35 jachtvliegtuig voor een vliegveld.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

  • Leiden van complexe adviestrajecten en zorgen voor naleving van wet- en regelgeving.
  • Adviseren en plannen, inclusief het afbakenen van taken en beheren van deadlines.
  • Effectief samenwerken met projectleiders en andere specialisten.

Sebastiaan Ruckert, Adviseur NLC, deelt: “Bij de transitie van het F-16 jachtvliegtuig naar de F-35 op een militair vliegveld zorgde ik ervoor dat alle ecologische en archeologische aspecten zorgvuldig werden meegenomen. Het is erg bevredigend om zo’n complex project succesvol af te ronden.”

Taken en verantwoordelijkheden voor beide rollen:

  • Adviseren over natuurwetgeving, natuur-inclusief bouwen en stikstof.
  • Uitvragen en kwalitatief beoordelen van natuur- en archeologische onderzoeken.
  • Intensief samenwerken met collega’s, projectleiders, en externe partners.
  • Ontwikkelen van innovatieve oplossingen en verbeteren van werkprocessen.

Functie-eisen

We schalen je in op basis van jouw kennis en ervaring. We zoeken dus niet per se kandidaten die aan alle functie-eisen voldoen. Wel beschik je over minimaal een hbo-diploma met kennis van natuurwetgeving, biodiversiteit, natuur-inclusief bouwen en stikstofproblematiek. Mis je ervaring op een van de drie en wil je in de breedte ontwikkelen, we leiden je graag op. Kennis van archeologie is een plus en je hebt aantoonbare werkervaring in het vakgebied.

 

  • Schaal 10: Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het ondersteunen van projecten waarbij natuur en/of stikstof een rol speelt.
  • Schaal 11: Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met het zelfstandig adviseren over de impact van natuur en stikstof bij complexere projecten.
  • Je hebt een grondige kennis van wet- en regelgeving op het gebied van natuur en stikstof. Kennis van natuur-inclusief bouwen is een pré.
  • Je beschikt over sterke adviesvaardigheden en analytisch vermogen, met ervaring in het opstellen van duidelijke en kwalitatieve adviezen.
  • Je kunt effectief samenwerken met projectleiders, terreinbeheerders, vergunningverleners en teamleden. Je werkt nauwkeurig, schrijft goed Nederlands en hebt een proactieve houding, met het vermogen om goed om te gaan met druk en verschillende belangen.
  • Je hebt ervaring met het werken in een complexe organisatie en het zelfstandig beheren van projecten, met een proactieve aanpak van projectontwikkelingen.
  • Je kunt goed afwegen wanneer het nodig is om (andere) adviseurs of vakspecialisten te betrekken.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau: schaal 10, schaal 11
  • Maandsalaris: Min €3.404 – Max. €6.110 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contractduur: 1 jaar
  • Minimaal aantal uren per week: 28
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,50% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • De sollicitatiegesprekken vinden doorlopend plaats, we verzoeken je daarom om zo snel mogelijk te reageren.
  • Voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf is een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
  • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
  • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het clusterhoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt. Woensdag is onze vaste samenwerkdag op kantoor in Utrecht.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie, neem contact op met Saskia Pennings, Clusterhoofd Natuur, Landschap & Cultuurhistorie, via 06 – 27 92 54 91. We kijken uit naar je reactie!

Nieuwsgierig naar wat het Rijksvastgoedbedrijf jou te bieden heeft als werkgever? Klik hier.

Binnen de Rijksoverheid werken we met raamovereenkomsten voor de inhuur van personeel. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet in behandeling genomen.

Solliciteren?

Rijksvastgoedbedrijf (Ministerie van BZK) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.