Beleidsadviseur Gezonde leefomgeving Geluid en Geur | 32-36 uur | Haarlem

Overlast door geur en geluid doortastend aanpakken via helder beleid, en zo bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Dat doe jij.

Optimaal beleid rondom geluid en geur: daarvoor sta jij als beleidsadviseur bij de provincie Noord-Holland aan de lat. Een boeiende job! Zo opereer je in een van de drukste provincies van het land waar industrie en bewoners elkaar overal treffen. Bovendien speelt bij geluid en geur hinderbeleving een grote rol. Zo gaan de meeste bewonersklachten die wij binnenkrijgen over geur, gevolgd door klachten over geluid. Jij komt samen met onder meer collega’s, gemeenten, bedrijven en inwoners tot helder beleid en stimuleert zo een gezonde leefomgeving.

Functie-omschrijving

Allereerst ga je aan de slag met een nieuw actieplan geluid. Hierin optimaliseer je ons beleid en geef je aan welke maatregelen we concreet nemen om het lawaai van onze provinciale wegen te verminderen. Denk hierbij aan het aanbrengen van stille verhardingen en geluidsisolatie. Ook ga je aan de slag met een project rondom de inzet van duurzaam verkeersmanagement bij de vermindering van geluidoverlast.

Daarnaast spelen er op het vlak van geluid boeiende dilemma’s als het gaat om industrielawaai. We willen kansen bieden voor bedrijvigheid en economische groei, en tegelijkertijd zorgen voor een gezonde leefomgeving. Denk aan het Noordzeekanaalgebied waar we ruimte willen maken voor industrie én voor woningbouw. Of neem de vergroening van Tata Steel, waarbij een verbouwing die uiteindelijk zal leiden tot geluidsreductie eerst zelf geluidsoverlast oplevert. Steeds maak jij samen met betrokkenen, zoals gemeentes, bedrijven en omwonenden, de juiste afwegingen.

Waar geluidshinder speelt, is ook vaak sprake van bijvoorbeeld een slechte luchtkwaliteit, stankoverlast en schadelijke stoffen. Daarom ga je ook aan de slag met het thema geur. Waar er rondom geluidshinder duidelijke regelgeving is, ontbreekt die op het vlak van geur. Jij bent betrokken bij het opstellen van helder beleid, dat je vervolgens uitvoert. Hierbij zet je sterk in op het beter meetbaar maken van geuroverlast zodat we dit gerichter kunnen aanpakken.

Natuurlijk staan jouw dossiers nooit op zichzelf. Zo raken ze vaak dossiers rondom lucht- of bodemkwaliteit. Als beleidsadviseur werk je binnen je team Gezonde Leefomgeving dan ook intensief samen met je collega’s die zich richten op andere milieuvraagstukken of opgaven. Samen met hen kijk je integraal naar wat nodig is om de leefomgeving gezonder te maken. Dit betekent dat je, naast je primaire dossiers, ook andere dossiers oppakt. Door deze onderlinge versterking bereiken we een grotere gezondheidswinst. Bovendien biedt het jou afwisseling en uitdaging!

Dit bieden wij

  • Een brutomaandsalaris tussen € 3.935,- en € 5.564,- op basis van 36 uur per week (schaal 11), afhankelijk van je opleiding en ervaring.
  • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
  • Een goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime. Wil je minder werken? In overleg is veel mogelijk.
  • Wij zorgen onder meer voor een bureau en een beeldscherm, zodat je jouw thuisplek goed kunt inrichten.
  • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
  • Een opleidingsbudget van € 5.000 per 5 jaar. Daarnaast zijn er andere opleidingsmogelijkheden, omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,5 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Als beleidsadviseur ben je onderdeel van de sector Omgevingsbeleid. Hier werken ongeveer vijftig collega’s aan onder meer beleidsontwikkeling voor waterveiligheid, schoon en voldoende water, een schoner milieu en een gezonde leefomgeving. Ook het opdrachtgeverschap van de Omgevingsdiensten en algemeen beleid over vergunningsverlening, handhaving en toezicht is hier ondergebracht. Binnen de sector maak je deel uit van het brede team Gezonde Leefomgeving, waarin verschillende milieudisciplines zijn vertegenwoordigd. Je team is groeiende van veertien naar achttien collega’s. Samen werken we aan drie opgaven: beleid en expertise, gebiedsgerichte benadering, en kennis en innovatie. Allemaal hebben we een gezonde leefomgeving als doel. De dossiers waaraan we werken raken en overlappen elkaar. Door veel samen te werken en kennis te delen, versterken we elkaar en behalen we de grootste gezondheidswinst.

Dit ben jij

  • Initiatiefrijk: je bent een echte aanpakker, bedenkt welke stappen er gezet moeten worden richting het gewenste resultaat, en grijpt in wanneer dat nodig is.
  • Omgevingsbewust: je voelt onderliggende belangen, krachtenvelden en gevoeligheden rondom je dossiers goed aan, en gaat hier op de juiste manier mee om.
  • Innovatief: je combineert kennis van zaken met out-of-the-box-denken, en weet zo de samenwerking tussen beleid en uitvoering te verbeteren.
  • Analytisch sterk: complexe vraagstukken breng je probleemloos terug tot de kern en vertaal je naar heldere adviezen. Je bent geen chemicus of energie-expert, maar schuwt de technische aspecten die af en toe komen kijken bij je dossiers niet.
  • Verbindend: je vindt het leuk om op verschillende niveaus te schakelen, partijen met elkaar te verbinden en belangen te overbruggen. Zo benader je dilemma’s integraal en stimuleer je anderen dat ook te doen.

Verder heb je:

  • Minimaal hbo-niveau, bijvoorbeeld in milieukunde, sociale geografie of planologie.
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring.
  • Ervaring met werken in een netwerkomgeving met meerdere partijen die verschillende belangen hebben.
  • Affiniteit met het functioneren van het openbaar bestuur en met politiek-bestuurlijke besluitvorming.

Vacature provincie Noord-Holland

Word onze nieuwe collega

Reageer uiterlijk voor 10 juli 2023 via de solliciteer direct button. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatie t.a.v. Tom Smeelen, sectormanager Omgevingsbeleid. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Fleur Meijer, teamcoördinator Gezonde Leefomgeving, via 06 – 27 89 60 75. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

  • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
  • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag vereist.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature is niet wenselijk.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.