Medewerker, Adviseur of Senior Adviseur VKAM Duurzaamheid | Fulltime | Ministerie van Defensie

Word Medewerker, Adviseur of Senior Adviseur VKAM Duurzaamheid en geef vorm aan het nieuwe Defensiematerieel!

Functie-omschrijving

Vanuit het professionele, saamhorige en gezellige Cluster Veiligheid, Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu (VKAM) van het Commando Materieel en IT van Defensie geef je in deze functies advies op jouw kennisgebieden. Je praat vanuit een solide basiskennis van de wet- en regelgeving milieu en duurzaamheid mee over fysiek veilige, milieuverantwoorde en duurzame voertuigen, (lucht)vaartuigen en vele andere soorten materieel met projectmanagers, verwervers, assortimentsmanagers en systeemmanagers/normstellers over de VKAM-aspecten van hun projecten, producten en processen. Wat helemaal mooi is, dat wanneer uiteindelijk het nieuwe materieel instroomt, je in de praktijk de vruchten ziet van je inspanningen doordat het materieel veilig en duurzaam kan worden ingezet door onze operationele collega’s.

Je gaat werken bij het Team Productveiligheid en –Duurzaamheid van het Cluster Veiligheid, Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu (VKAM). Dit team telt circa 15 personen en is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Deze drie vacatures zijn een direct gevolg van deze uitbreidingen.

Het team is een leuke en diverse mix van jong aanstormend talent en oudere ervaren medewerkers. Allen zijn gedreven professionals die op hun vakgebied het verschil willen maken en gebruik maken van de kracht van samenwerking en communicatie. De groei van het team hangt direct samen met de investeringen die Defensie mag doen in nieuw materieel en met de vergrote aandacht voor arbeidsveiligheid en voor duurzaamheid.

Cluster VKAM bestaat verder uit het Team Bedrijfsveiligheid en –Duurzaamheid en het Team Gevaarlijke Stoffen. Binnen het Cluster verlenen de teams elkaar waar nodig en passend onderling steun.

In alle drie functies benut je jouw kennis, ervaring, creativiteit en je overtuigingskracht om samen te komen tot zo duurzaam mogelijke voertuigen en (lucht)vaartuigen en vele andere soorten duurzaam materieel.

Voor collega’s van de overige Defensieonderdelen ben jij een aanspreekpunt voor advies over milieu en duurzaamheid van het gebruik van het door COMMIT aangeschafte materieel.

De Senior Adviseur VKAM Duurzaamheid is vanwege diens ervaring en senioriteit bovendien vraagbaak en coach voor de minder ervaren medewerkers in het team en treedt incidenteel op als waarnemer van de teamleider.

De taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en daarmee de complexiteit van de projecten waar je bij wordt betrokken zijn oplopend in de lijn van Medewerker – Adviseur – Senior Adviseur. Vanzelfsprekend geldt dat ook voor het bijbehorende salaris, dat begint bij schaal 10 voor de Medewerker, schaal 11 voor de Adviseur en schaal 12 voor de Senior Adviseur.

Natuurlijk werken we hybride!

Hybride werken is binnen COMMIT vanzelfsprekend en hier worden diverse middelen en vergoedingen voor beschikbaar gesteld. Het Team Productveiligheid en –Duurzaamheid komt eens in de twee weken op de locatie Kromhoutkazerne bijeen om de projectenlijst door te nemen en ander teamoverleg te voeren. In de regel werk je gemiddeld 2-3 dagen per week op kantoor of een andere werklocatie en kun je 1-2 dagen per week vanuit huis werken. Incidenteel is sprake van –doorgaans goed planbare- buitenlandse dienstreizen. Gedurende de inwerkperiode kan het zijn dat het noodzakelijk is om wat vaker op kantoor te werken.

Wat vragen we?

We vragen voor alle drie de functies en afgeronde opleiding, in de richting van milieutechniek, duurzaamheid of chemische technologie (of vergelijkbaar).

Ben je recent afgestudeerd aan HBO/WO en heb je weinig of geen werkervaring, dan kun je het beste solliciteren op de Medewerkersfunctie. Van een Adviseur verwachten we 3-5 jaar werkervaring bij voorkeur met vertaling van wet- en regelgeving naar milieu- en duurzaamheidsaspecten van materieel en producten. De Senior Adviseur heeft bij voorkeur een WO-opleiding dan wel aantoonbaar WO-werk- en denkniveau.

Voor alle drie functies zijn wij op zoek naar collega’s die door hun sterke contactuele vaardigheden makkelijk samenwerken en kunnen onderhandelen met projectleiders. Je gaat proactief, integer en met een doel voor ogen aan de slag, maar vergeet hierbij niet de omgeving en organisatie in gedachten te houden. Je bent niet bang om alternatieven en nieuwe opties aan te dragen. Daarbij houd je het overzicht en weet je hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Herken jij jezelf in bovenstaande? Dan zien wij jouw sollicitatie heel graag tegemoet!

Hoe solliciteren?

Via onderstaande drie links kom je op de formele vacaturepublicaties terecht met nog meer informatie over de functies, salariëring, arbeidsvoorwaarden en hoe je kunt solliciteren.

Senior Adviseur VKAM Duurzaamheid

Adviseur VKAM

Medewerker VKAM Duurzaamheid

Je cv en motivatiebrief dienen uiterlijk 17 september 2023 bij ons binnen te zijn.

We streven er naar de briefselectie vóór 25 september af te ronden. De sollicitatiegesprekken zelf zijn gepland op 10 oktober 2023 op de Kromhoutkazerne in Utrecht.

Meer informatie over functies en procedure:

Voor meer informatie over de functies kun je contact opnemen met

Willem van Alphen, Coördinator Arbo- en Milieurisicoanalyse team

WCH.v.Alphen@mindef.nl of + 31 06 51850089.

Voor meer informatie over de procedure:

Jannita van der Steen, Recruitment Adviseur per e-mail: SJ.vd.Steen@mindef.nl

You may also like...

Reacties zijn gesloten.