Medewerker(s) voor de opdrachten: Proactieve Soortenbescherming & Natuurinclusief (18 uur) & Uitvoering SKNL (18 uur)

De overgang naar volhoudbare landbouw, versterking van de biodiversiteit, het stikstofvraagstuk, beheer en inrichting van waardevolle natuur: uitdagingen waar we aan werken in het programma ‘Landelijk gebied, landbouw en natuur’. Het programma bestaat uit vier teams. Voor de teams ‘Natuurbeleving, -Verbreding & Soorten’ en ‘Natuurbeheer, -herstel en inrichting’ zijn we op zoek naar één of twee medewerker(s) voor de opdrachten:

  • Proactieve Soortenbescherming & Natuurinclusief (18 uur)

  • Uitvoering SKNL (18 uur)

Je kunt reageren voor een parttime aanstelling voor één van de twee opdrachten, maar de opdrachten zijn ook te combineren tot fulltime

Functie-omschrijving

1: Opdracht Pro-actieve Soortenbescherming & Natuurinclusief

Belangrijk onderdeel van de provinciale aanpak en verantwoordelijkheid voor natuur is het Soortenbeleid. Het beleid bestaat uit verschillende onderdelen: de wettelijke bescherming, het actieve soortenbeleid en de proactieve aanpak. Bij deze opdracht gaat het enerzijds om specifieke soortgerichte maatregelen die nodig zijn voorafgaand aan een (ruimtelijk) project (bijv. sloop van gebouwen). Dit om te voorkomen dat het leefgebied van soorten aantast of verdwijnt. Het uiteindelijke doel is instandhouding van soorten maar ook om juridische belemmeringen bij de uitvoering van projecten en/of werken te slechten.

  • Je initieert, stimuleert en ontwikkelt maatregelen, je zorgt dat ze toegepast worden en dat monitoring ervan plaatsvindt;
  • Je zoekt naar juridische mogelijkheden om uitvoering van projecten en werken mogelijk te maken. Het vinden van de juiste balans tussen bescherming van soorten en (project)ontwikkeling is daarbij de kunst.

De Natuurvisie 2017 – 2022 stelt dat er onderzocht moet worden of het mogelijk is om soortgerichte (fysieke) maatregelen te nemen op populatieniveau en deze te combineren met één gebiedsontheffing. En dit in de vorm van 2 pilots. Tot nu toe is er, in samenwerking met de gemeente Borsele, een pilot opgestart in de kern Nieuwdorp.

  • Je zorgt voor evaluatie van die pilot in samenspraak met de afdeling Vergunningverlening en de gemeente;
  • Je levert een bijdrage aan andere op te stellen soortenmanagementsplannen (SMP). Op dit moment is een SMP voor spouwmuurisolatie actueel. Jouw taak hierin is om gesprekken te voeren met interne en externe partijen, contacten te houden met bureaus, het verder ontwikkelen van plannen, regelen van vergunningen, etc. Je zoekt ook de koppeling op van dit initiatief met andere provinciale opgaven of uitvoeringsprogramma’s. Jij vormt dus de verbinding tussen deze verschillende opgaven/programma’s. De landelijke Agenda Natuurinclusief en de Provinciale uitwerking/vertaling daarvan zijn leidend voor jouw handelen;
  • Je levert binnen het soortenbeleid een bijdrage aan andere soortgerichte plannen en acties zoals het Dijkenactieplan en het Plan van aanpak Noordse Woelmuis.

De andere component betreft de agenda Natuurinclusief. We willen in Nederland toe naar een natuurinclusieve samenleving. Oftewel: een samenleving met een prominente plek voor de natuur! De provincies, het ministerie van LNV en de natuurorganisaties namen dit initiatief. Inmiddels is er een Programmabureau en wordt in 9 verschillende maatschappelijke domeinen invulling gegeven aan initiatieven op dit vlak.

  • Je initieert, ondersteun en begeleidt de uitrol van de agenda Natuurinclusief in onze provincie;
  • Je draagt projecten aan voor de landelijke programmering, volgt de landelijke ontwikkelingen en vormt samen met de coördinator de verbindende schakel tussen landelijke overlegfora en de Provincie Zeeland. Je onderhoudt contacten met de domeinen en initiatieven op Zeeuwse schaal.

Binnen de opdracht werk je samen met collega’s van vergunningen, wonen en klimaatadaptatie. Extern gaat het om samenwerking met gemeente(n), woningbouwcoöperaties, IVN, SLZ en natuurverenigingen.

2: Opdracht Uitvoering SKNL (Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap)

De zorg voor het Natuurnetwerk Zeeland en de uitbreiding ervan zijn cruciaal voor het versterken van de biodiversiteit. Zoals alle provincies heeft ook de Provincie Zeeland zich verbonden aan de opgave dit natuurnetwerk uit te breiden en verder af te ronden. Voor de Provincie Zeeland is deze opgave nog ruim 500 ha. en eind 2027 moet deze klus geklaard zijn. Het beheer van natuur en landschap stimuleert de Provincie Zeeland  met het Subsidiestelsel Natuur en Landschapsbeheer (SNL). Een belangrijk onderdeel van dit stelsel is de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap (SKNL). De SKNL richt zich op de ontwikkeling én realisatie van natuur. Dit heeft als doel het omzetten van landbouwgrond in natuurgrond om zo waardevolle natuur- en cultuurlandschappen te behouden en verder te ontwikkelen. De ontwikkeling en realisatie van natuur gebeurt door verschillende partijen, waaronder terreinbeherende organisaties en particuliere grondeigenaren.

  • Jij gaat je inzetten voor de uitvoering van de SKNL-regeling. Samen met het team Natuurbeheer en in overleg met de grondeigenaren, zorg je voor een efficiënte en effectieve uitvoering van de SKNL-regeling en ben je hiervoor het eerste aanspreekpunt binnen de Provincie Zeeland;
  • Je adviseert en begeleidt potentiële aanvragers richting het indienen van een goede subsidieaanvraag;
  • Na de subsidieverlening houd je uiteraard ook nog een vinger aan de pols door het uitvoeren van veldbezoeken en het opstellen van rapportages.

Wie zoeken we?

Je bent in staat om in- en extern de verbinding te leggen met partijen buiten het directe natuurnetwerk en met de verschillende natuurbeheerders. Je bent klant- en samenwerkingsgericht. Je vindt het leuk om met mensen te werken en je bent in staat nieuwe oplossingen met partijen tot stand te brengen die zowel voor de natuur als voor andere projecten meerwaarde hebben. Daarbij komen jouw goede communicatieve en redactionele eigenschappen volledig tot hun recht. Verder ben je een doorzetter die door middel van product- en procesgericht werken resultaten behaalt. Tot slot voel jij je sterk betrokken bij het behoud van natuur en landschap.

Je brengt mee:

  • minimaal HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld verkregen via een opleiding Bos- en natuurbeheer of

vergelijkbaar;

  • goede kennis van en ervaring met het werkveld natuur, landschap en ecologie;
  • inzicht in relevante wet- en regelgeving;
  • inzicht in de bestuurlijk/ambtelijke processen in en politieke organisatie. .

Over Provincie Zeeland

Het beste voor Zeeland en de Zeeuwen. Daar zetten we ons elke dag voor in. Zo werken we aan wettelijke taken en helpen we samen met anderen maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Dat doen we met ruim 700 collega’s met elk hun eigen talent of specialisme. Van kantonniers tot medewerkers informatieveiligheid, van juristen tot beleidsadviseurs.

We bieden een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt. Een omgeving waar we onze ervaring, kennis, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden met elkaar delen.

Zin om bij ons te komen werken? Dan krijg je alle ruimte om goed te zijn in je vak en je verder te ontwikkelen. Zodat jij je talenten kan inzetten voor Zeeland. Een trots en stoer gebied, gescheiden door diepe zeearmen en verbonden door dijken, dammen en Deltawerken. Een gebied met volop mogelijkheden om te pionieren. Tot snel!

Wat bieden we jou aan?

Een baan waarin jij een verschil maakt voor de Provincie Zeeland.

Naast ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, bieden we je een baan aan van 18-36 uur per week (0,5-1 fte).

Je kan rekenen op een brutosalaris tussen € 3.099 en € 4.370 (schaal 9) afhankelijk van jouw ervaring en kennis bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Daarbovenop bieden we je goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB), een Persoonlijk Ontwikkelbudget, etc.

Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren en wederzijdse overeenstemming zetten we dit om naar een contract van onbepaalde duur.

Je dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Hoe solliciteren?

Interesse? Klik hieronder op de knop ‘Solliciteren’, vul jouw gegevens in, voeg jouw CV toe en noteer waarom jij geschikt bent voor deze rol. Reageren kan tot en met 18 september 2023

Vragen over de inhoud? Madeleine Huizinga, Poulemanager, beantwoordt ze graag,  T: 06 2890 4271, E: mhh.huizinga@zeeland.nl 

Indien we je beter willen leren kennen, nemen we contact met je op. Indien je niet in aanmerking komt, brengen we jou tijdig op de hoogte. Hoe dan ook ontvang je een antwoord op jouw sollicitatie.

Gesprekken vinden plaats op vrijdag 29 september 2023

Vragen over de selectieprocedure? Dan kan je terecht bij de corporate recruiter Reinier Wondergem via recruitment@zeeland.nl of T: 06-5041 9104. 

You may also like...

Reacties zijn gesloten.