Beleidsmedewerker Luchtkwaliteit en integrale advisering Gezond en Veilig | 32-36 uur | Utrecht

Wil jij bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van een gezonde leefomgeving in de provincie Utrecht, met gedegen kennis en ervaring op het gebied van luchtkwaliteit? En wil jij je inzetten voor een brede, integrale advisering rondom gezondheid en veiligheid? Dan ben jij onze nieuwe collega bij het team Milieu.

Functie-omschrijving

Als beleidsmedewerker lucht werk je samen met de andere clusterleden aan maatregelen, projecten en pilots om kennis over de luchtkwaliteit te vergroten en de luchtkwaliteit in de provincie Utrecht te verbeteren. De provincie Utrecht is ondertekenaar van het Schone Lucht Akkoord. Dit houdt in dat we samen met het Rijk en een groot aantal gemeenten werken aan schone lucht door maatregelen op het gebied van mobiliteit, mobiele werktuigen, industrie, houtstook, binnenvaart en havens, landbouw, internationaal luchtbeleid, participatie en gebiedsgerichte aanpak hoogblootgestelde locaties. De provinciale inzet is vastgelegd in de Uitvoeringsagenda Gezonde Lucht van de provincie Utrecht. Door deze diversiteit van de maatregelen werken we samen met veel andere teams en afdelingen binnen en partners buiten de provincie Utrecht.

Integrale advisering Gezond en Veilig

In het verlengde van je rol als beleidsmedewerker luchtkwaliteit, vervul je, als lid van het Adviesteam Gezond en Veilig, eveneens een adviesrol bij deze integrale advisering, waarbij behalve luchtkwaliteit ook alle andere kwaliteitsaspecten binnen het thema Gezondheid en Veilig aan de orde komen. Een belangrijke opgave van het team Milieu is het optimaal integraal inbrengen van provinciale ambities rond gezondheid en veiligheid bij (vooral) provinciale en gemeentelijke visie- en beleidstrajecten en gebiedsontwikkelingen. In het kader hiervan worden binnen de provincie meerdere (digitale) instrumenten ontwikkeld en ingezet om het integrale afwegingsproces rondom gezondheid en veiligheid bij ruimtelijke ontwikkelingen in de provincie te verbeteren.

Je bent verantwoordelijk voor o.a. de volgende werkzaamheden:

  • Luchtkwaliteit
  • Als beleidsmedewerker luchtkwaliteit bij de provincie Utrecht ben je samen met de andere clusterleden verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:
  • Uitvoering van de maatregelen uit de Uitvoeringsagenda Gezonde Lucht;
  • Deelname aan werkgroepen van het Schone Lucht Akkoord;
  • Opstellen van adviezen, notities en brieven aan college van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten;
  • Beantwoorden van moties, schriftelijke vragen, technische vragen en toezeggingen;
  • Samenwerken en onderhouden van contacten met in- en externe partners;
  • Zorgdragen voor monitoring van de luchtkwaliteit en het opstellen van voortgangsrapportages;
  • Integrale advisering Gezond en Veilig
  • Optimaal integraal inbrengen van provinciale ambities rond luchtkwaliteit, maar ook ‘gezond en veilig- breed’ bij (vooral) provinciale en gemeentelijke visie- en beleidstrajecten en gebieds-ontwikkelingen;
  • Bijdragen aan een goede strategische positie van het Adviesteam Gezond en Veilig, met een goede aansluiting op de werkprocessen waar de inbreng in geleverd moet worden;
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van instrumenten als hulpmiddel bij de integrale inbreng van gezond en veilig.

Wie zoeken wij?

  • Verlengde daarvan een integrale adviesrol kan vervullen bij ruimtelijke plantrajecten. Je kijkt daarbij breder dan luchtkwaliteit en signaleert kansen voor gezonde leefomgeving.
  • Je hebt een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau;
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van luchtkwaliteit en de inbreng daarvan bij ruimtelijk beleid en ruimtelijke ontwikkelingen;
  • Je hebt kennis van bestaande wet- en regelgeving op het gebied van luchtkwaliteit en van de toekomstige Omgevingswet;
  • Je hebt globale kennis van overige thema’s die van invloed zijn op de leefomgeving (zoals geluid, groen, klimaat, mobiliteit, externe veiligheid);
  • Je hebt affiniteit met data-analyse en rekenmodellen voor de monitoring;
  • Je volgt vernieuwingen en innovaties op jouw vakgebied en geeft daar samen met het cluster opvolging aan in de organisatie;
  • Je beschikt over een uitstekende uitdrukkingsvaardigheid, zowel schriftelijk als mondeling.

Functie-wensen

  • Je hebt een goed gevoel voor politiek/bestuurlijke verhoudingen en een goed oog voor de belangen die spelen in de besluitvormingsprocessen;
  • Je bent prettig om mee samen te werken en hebt een open houding;
  • Je bent resultaatgericht zonder daarbij je omgeving uit het oog te verliezen.

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tot 36 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een salaris van minimaal € 3.935,54  en maximaal € 5.564,56 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11); 
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; 
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
  • een goede pensioenopbouw; 
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Contactinformatie

Voor informatie over deze functie kun je contact opnemen met Nel Schoehuijs, teamleider Milieu, telefoon 06-10072209.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie, telefoon 06 25 77 89 81 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 24 oktober 2023 via onze sollicitatiepagina. Externe kandidaten kunnen reageren tot 24 oktober 2023.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.        

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.