BOA’s domein 2 (Grijs/Strafrecht) | Zaandam | 32/36 uur

Ben jij een van die analytische Boa’s die wij zoeken? Die met de stofkam door een bedrijf gaat om alle relevante feiten te verzamelen? Wil jij jouw gevoel voor rechtvaardigheid en kritische blik inzetten om de leefomgeving van inwoners te beschermen? Bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) zoeken wij 5 BOA’s domein 2 (Grijs/Strafrecht).

Bekijk de uitdaging 

Het team Intensieve Handhaving en Brzo (IHB) ondersteunt de collega toezichthouders bij complexe en langlopende toezicht- en handhavingszaken bij bedrijven op de werkvelden Bodem, Bouw én Milieu. De inspecteurs IHB nemen de bestuursrechtelijke lijn voor hun rekening en de boa’s IHB volgen de strafrechtelijke lijn. Specifiek zoeken wij Boa’s met kennis van het milieudomein of strafrecht. Zo kunnen wij als omgevingsdienst doorpakken en naleving van regels afdwingen op basis van het bestuursrecht én het strafrecht. 

Nadat jij van het Openbaar Ministerie signalen ontvangt dat bij een bepaalde toezicht- of handhavingszaak strafrechtelijk onderzoek nodig is, zet jij je tanden in de zaak. Je bent initiatiefrijk en weet door grondige analyse de oorzaken van het niet naleven van de vergunningsvoorwaarden te achterhalen. 

Jij voert de regie over het strafrechtelijke onderzoek, waarbij je afstemt met de betrokken inspecteur en andere betrokken collega’s.  

Wat breng jij mee? 

Jij maakt, met jouw kennis van en ervaring met milieuwetgeving en strafrecht, als BOA het verschil voor de leefomgeving. Jij bekijkt een dossier van alle kanten en durft kritisch door te vragen. Je doet zelfstandig diepgravend onderzoek naar de omstandigheden en bent goed in staat een feitenrelaas te schrijven dat maar voor een uitleg vatbaar is. 

Je combineert doortastendheid met de rust om zaken zorgvuldig af te wegen. Jouw nieuwsgierigheid stimuleert dat je verder kijkt dan de technische kant van de overtreding. Daarbij ben je resultaatgericht en toon je lef in het doorpakken in de handhaving. Uiteraard heb je hierbij oog voor de omgeving en de bestuurlijke context. 

Je creëert overzicht en neemt de regie, hierbij bewaak je het proces en werk goed samen met alle betrokkenen. Je bent een deskundig gesprekspartner voor collega’s, directies van bedrijven en externe handhavingspartners. Je schuwt hierbij uitdagende gesprekken niet en toont overtuigingskracht. 

Verder vragen wij: 

  • Ten minste 4 jaar opsporingservaring met zogeheten Tik-proces-verbalen; 
  • Werk-/denkniveau HBO;
  • Ervaring met de thema’s bodem en bouw is een pre; 
  • Ervaring met BRS is een pre. 


Voldoe jij nog niet helemaal aan het complete plaatje zoals hierboven omschreven, maar zie jij zeker raakvlakken? Neem dan eerst contact op met coördinator Frank Feijen, zie contactgegevens onderaan de vacature. 

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt: op kantoor, thuis of op een andere locatie, wij bieden je de apparatuur en faciliteiten om je werk goed te kunnen uitvoeren. Verder bieden wij een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden.

Daar hoort onder meer bij:

  • Volledige reiskostenvergoeding per OV.
  • Maandsalaris salarisschaal: 10 (€ 3.386 – 4.779)
  • Mogelijkheden voor detachering bij onze ketenpartners zoals IL&T en de ministeries. We werken ook aan een flexpool.
  • Een uitgebreid inwerkprogramma op maat, ingericht naar jouw behoeften.
  • De OD-school: een breed scala aan interne opleidingen, van omgaan met agressie tot efficiënt thuiswerken.
  • je eigen opleidingsbudget van € 5.000 per vijf jaar. Hiermee bepaal je zelf welke opleiding je volgt, los van de OD-school en het inwerkprogramma.
  • Een bijdrage voor de sportschool.
  • Tel daarbij op een Individueel Keuze Budget oftewel IKB van maar liefst 22,37 %, waarmee jouw maximum jaarsalaris uitkomt op € 70.176.

Kom werken aan de toekomst 

Herken jij jezelf in deze vacature? Dan komen we graag met jou in contact! Klik op de sollicitatiebutton en upload je motivatiebrief en cv. Solliciteer in ieder geval voor 4 december 2023 en kom werken aan de toekomst.

Zodra geschikte kandidaten zich hebben aangediend sluiten we de vacature, dus reageer zo snel mogelijk. En de startdatum? Die stemmen we graag met je af. 

Wil je eerst meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met Frank Feijen, Coördinator Strafrecht team Intensieve Handhaving & BRZO via telefoonnummer 06-10808245 of frank.feijen@odnzkg.nl. 

You may also like...

Reacties zijn gesloten.