Beleidsadviseur Afval en Milieu | 32 – 36 uur | Maarssen

Jouw missie als beleidsadviseur Afval en Milieu in Stichtse Vecht? Een duurzamere toekomst creëren voor alle inwoners. Ben jij klaar om het verschil te maken? Solliciteer nu!

Wat ga je doen?

Jouw missie als beleidsadviseur Afval en Milieu bij gemeente Stichtse Vecht? Het creëren van een duurzamere en milieubewuste omgeving voor alle inwoners. Hoe pak je dat aan?

Je begint met het schrijven van beleidsdocumenten en uitvoeringsplannen die de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval verbeteren. Met deze plannen in de hand, voorzien van overtuigende adviezen en voorstellen, stap je naar het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Zo zorg je ervoor dat je visie werkelijkheid wordt.

Eén van je grote projecten is het nieuwe grondstoffenplan. Je stort je op de jaarlijkse uitvoeringsprogramma’s die daarbij horen. Maar daar blijft het niet bij. Je wilt namelijk ook het inzamelen en verwerken van gescheiden grondstoffen optimaliseren en actualiseren. Daarnaast ben je betrokken bij de update van de Afvalstoffenverordening. Een hele uitdaging, maar jij weet dat het essentieel is voor een duurzamere toekomst!

Je juridische kennis komt goed van pas wanneer je het formeel juridische proces van de laatste fase van de omgekeerde inzameling begeleidt en bewaakt, volgens het beleid van het vastgestelde Grondstoffenplan 2016 – 2022.

Ook sta je klaar om de zienswijzen en bezwaren te beantwoorden. Als een ware woordkunstenaar stel je verweerschriften op, samen met je collega’s, en vertegenwoordig je de gemeente.

Samenwerken is jouw tweede natuur. Je toetst de voorgenomen uitvoering aan het beleid en stemt af met collega’s van andere teams. Ook ben je een gewaardeerde adviseur voor de raad, het bestuur en de samenleving. Jouw visie deel je met enthousiasme en overtuiging.

Maar dat is nog niet alles. Je werkt nauw samen met de communicatiecollega’s om een meerjarig communicatie- en educatieprogramma Afval op te stellen. Zo zorg je ervoor dat alle inwoners betrokken worden bij de duurzame initiatieven.

Het ene moment ben je bezig met de voorbereiding van projecten, het andere moment ben je de projectleider. Je neemt deel aan overleggen binnen de regio (Omgevingsdienst Regio Utrecht) en beheert het budget voor Milieubeleid en -beheer.

Kortom, als beleidsadviseur Afval en Milieu ben jij de drijvende kracht achter een duurzamere toekomst in een gemeente die trots is op haar karakteristieke uitstraling en rijke geschiedenis. Een uitdagende en veelzijdige rol waarin je écht het verschil kunt maken!

Over het team

Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband op het gebied van afval en milieu. In je beleidsstukken pas je de actuele thema’s toe over onder andere duurzaamheid, circulariteit en klimaat en de Wet milieubeheer. Het beleidsteam Afval en Milieu maakt deel uit van het team Ontwikkeling Leefomgeving en Economie (OLE). Daarnaast heb je veel contact met afvalcollega’s binnen het team BOR (Beheer Openbare ruimte) die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering.

Wat krijg je

  • Een salaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand bij 36 uur (schaal 10 Cao Gemeenten). Het salaris dat we afspreken is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
  • Ook ontvang je een (IKB) budget van 17,05% van jouw salaris dat je naar eigen wens in kan zetten voor bijvoorbeeld meer salaris of extra verlof.
  • Het betreft een vaste functie waarbij je start met een jaarcontract.
  • Een reiskostenregeling van € 0,21 per km. Of je nu te voet, of met eigen vervoer komt.
  • Een flexibele werkweek.
  • Ruim 5 weken vakantieverlof, met de mogelijkheid om extra verlof te kopen.
  • Een iPhone, laptop en goede faciliteiten voor het inrichten van je thuiswerkplek.
  • We vinden jouw ontwikkeling en werkplezier belangrijk en geven je, naast het kunnen volgen van trainingen en opleidingen, graag de ruimte om mee te werken aan teamoverstijgende projecten en innovatie.

Wat kun jij

Je kunt zelfstandig en ook in teamverband invulling geven aan het werkaanbod. Je schrijft en overlegt op heldere wijze en kunt anderen overtuigen. Jij vindt creatieve oplossingen en houdt altijd het resultaat in het oog. Omdat collega’s bij jou terecht komen voor allerlei (juridische) vragen, richt jij je op een goede samenwerking. Je neemt initiatief en denkt innovatief. Jouw klantgerichte instelling zorgt ervoor dat je inwoners vriendelijk maar beslist te woord staat. Je beschikt over politieke sensitiviteit en je hebt oog voor de mens achter de inwoners en de behoeften/zorgen van inwoners. Verder heb je:

  • Hbo werk- en denkniveau
  • Bij voorkeur werkervaring als beleidsadviseur, richting afval en/of milieu of aanverwante gebieden.

Solliciteren

Leuk dat je interesse hebt in deze functie! Solliciteren kan tot en met zondag 3 december 2023 via de sollicitatiebutton.

Meer weten?

Mocht je twijfelen om te reageren of nog een aantal vragen hebben, neem dan contact op met:

Lykle Ganzevoort, beleidsadviseur, op telefoonnummer 06 58 07 62 53.

Marina van Kersbergen, manager Ontwikkeling Leefomgeving en Economie, op telefoonnummer 06 58 07 64 17.

Voor algemene vragen over het sollicitatieproces of werken bij Stichtse Vecht, neem contact op met Irina Kohler, recruiter, via: 06 58 07 64 02.

Gemeente Stichtse Vecht onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.

Acquisitie door recruitmentbureaus naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.