(Senior) Toezichthouder/Handhaver Energie | 32-36 uur | Den Bosch/hybride

Het team energie gaat groeien! Daarom zoeken we een senior toezichthouder/handhaver energie die positief en oplossingsgericht te werk gaat.

Ben jij iemand die graag afwisselend binnen en buiten werkt? Neem je graag een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven? Draag je graag een steentje bij aan een duurzame toekomst? Ga jij positief en oplossingsgericht te werk en deins je daarbij niet terug voor het handhavend optreden wanneer dit nodig is? Houd je graag de regie op het werk van het team energie en vind je het leuk om de juiste klussen bij de juiste collega’s neer te leggen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie-omschrijving

Het team energie gaat groeien! Daarom zoeken we een senior toezichthouder/handhaver energie.

Je gaat bij de bedrijven in onze regio controleren of zij aan de wet- en regelgeving op het gebied van energie voldoen. Je staat voor de meest complexe bedrijven in onze regio aan de lat om te controleren of zij het energieverbruik kunnen verminderen. Je let hierbij niet alleen op technische aspecten, maar hebt ook kennis van de bestuurlijke en juridische context waarin het toezicht plaatsvindt. Je vertegenwoordigt de gemeente en/of ODBN in juridische procedures in samenwerking met de jurist. Tevens adviseer en lever je een inhoudelijke bijdrage aan (beleids)ontwikkeling van ‘het product’ energie. Je overziet hierbij de consequenties voor de praktijk.

Verder bestaan je werkzaamheden uit:

 • Het beoordelen van energiebesparingsplannen en -onderzoeken;
 • Het beoordelen van alternatieven voor erkende maatregelen energiebesparing;
 • Input leveren bij het opstellen van het toezichtsprogramma energie;
 • Het actief uitvoeren van signaaltoezicht ten behoeve van andere collega’s;
 • Het, vanuit je senioriteit, ondersteunen van je collega’s bij energievraagstukken;
 • Het leveren van een bijdrage aan het verder doorontwikkelen van een innovatieve toezichtaanpak.

Ben je nog niet zover, maar heb je wel ambities om hier naartoe te groeien en heb je ontwikkelpotentieel? Dan staan we daar zeker voor open! We geven je namelijk de ruimte voor ontwikkeling van je energievaardigheden en je vaardigheden voor het houden van toezicht. Uiteraard zien je werkzaamheden er dan anders uit dan hierboven beschreven.

Wat vragen we van jou?

Je overziet de verschillende belangen, procedures en problemen bij een zaak en weet daar op een prettige manier in te bewegen. Daarnaast ben je in staat om jouw bevindingen helder, duidelijk en in begrijpelijke taal voor de klant op papier te zetten.

 • Je hebt meerdere jaren ervaring als toezichthouder energie en/of milieu.
 • Je hebt kennis van installatie- en/of procestechniek en relevante wet- en regelgeving.
 • Je kunt je boodschap krachtig verwoorden en bent in staat om heldere en gestructureerde rapportages op te stellen.
 • Je bent resultaatgericht, proactief, daadkrachtig en weet goed om te gaan met verschillende belangen.
 • Je hebt een antenne voor bestuurlijk gevoelige zaken;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Ervaring op het gebied van milieutoezicht en handhaving is een pre.
 • Verder beschik je over een afgeronde Hbo-opleiding in technische of milieukundige richting.

In welk team kom je te werken?

Je komt terecht in een informeel en dynamisch team. Gezamenlijk staan jullie aan de lat voor onze opdrachtgevers. Binnen dit team wordt gewerkt in verschillende vakgebieden; energie, asbest en bodem. De vakgroep energie bestaat vooralsnog uit 5 medewerkers. Daarnaast vindt beleidsmatige ondersteuning plaats vanuit het team Innovatie en Ontwikkeling. Onze vakgroep staat binnen de omgevingsdiensten bekend als zeer deskundig en vakkundig en we denken graag mee in het beleid en ontwikkelingen binnen de energietransitie.

Wat hebben we je te bieden?

Je komt te werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is. We kijken naar wat jij nodig hebt en bieden je diverse opleidingsmogelijkheden. We creëren een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de ruimte krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt je continu ontwikkelen via de opleidingstool van Goodhabitz. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken.

Het salaris dat we te bieden hebben is conform schaal 10 (€ 3.396,- tot € 5.009,-) en daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget (IKB). Het IKB kun je laten uitbetalen, maar ook inzetten om bijvoorbeeld extra verlof te kopen.

Daarnaast heb je 194,4 verlofuren (op basis van 36 uur).

Je hebt de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken (én goede faciliteiten om je werkplek daar goed in te richten). Werk je op kantoor, dan kom je terecht in een moderne kantooromgeving in voetbalstadion De Vliert, op loopafstand van het treinstation ‘s-Hertogenbosch Oost. Kom je op de fiets naar kantoor, dan kun je gebruik maken van een aantrekkelijke fietsregeling. Kom je met de auto (of fiets), dan vergoeden wij al je kilometers op basis van € 0,22 per kilometer. Kom je met OV, dan krijg je van ons een NS-businesscard. Dus, voor elk wat wils!

We hebben een goed en mooi bedrijfsrestaurant, zodat je in de pauze, onder het genot van een heerlijke lunch, je collega’s ontmoet. Vitaliteit vinden we belangrijk en daarom vergoeden wij een groot deel van je sportabonnement (tot € 29,- per maand) en kun je op kantoor een lekker stuk fruit pakken. Verder heb je de kans om deel uit te maken van een organisatie die zich inzet om een zo groot mogelijke positieve bijdrage te leveren aan de leefomgeving, en je hebt de kans om te werken aan innovatieve oplossingen en producten.

We denken graag met je mee als je je naast deze leuke functie ook bezig wil houden met nevenactiviteiten, hobby’s etc. Er zijn voldoende mogelijkheden om een goede balans voor jezelf te creëren.

Wat we je allemaal bieden en wat onze organisatie kenmerkt lees je op Werken bij de ODBN | Omgevingsdienst Brabant Noord

Meer weten en solliciteren?

Wil je inhoudelijk meer weten over de functie? Bel dan met Mark van der Linde, senior toezichthouder/handhaver energie, via 06-34020077. Of met Anne van den Berg, teammanager, via 06-14187356. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je terecht bij de afdeling Mens & Organisatie via 088-7430 000.

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. Hier kun je bij de vacature je motivatie en CV uploaden. Je motivatie kun je richten aan Anne van den Berg.

In het kader van ons integriteitbeleid vragen we bij indiensttreding om referenties en een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.