Beleidsadviseur Milieu | 40 uur

Klimaatneutraal, circulair en een betere bescherming van mens, milieu en biodiversiteit. De chemische industrie is begonnen aan de grootste transformatie uit haar geschiedenis. Wil jij werken aan verduurzaming op een plek waar je echt impact hebt? Wij zoeken een beleidsadviseur Milieu.

Functie-omschrijving

In je rol als beleidsadviseur Milieu geef je samen met je collega’s vorm aan de route naar een klimaatneutraal, circulair, veilig en duurzaam 2050. Je zorgt ervoor dat leden van de VNCI, zowel grote maar zeker ook kleinere chemiebedrijven, weten waar ze aan toe zijn op milieugebied. Thema’s daarbij zijn bijvoorbeeld lucht- en waterkwaliteit, emissiereductie en vergunningverlening. Ook overleg je met de overheid en kennisinstellingen over knelpunten in de uitvoering en zoek je naar oplossingen.

Met de experts van onze lidbedrijven kijk jij met een vooruitstrevende blik naar de uitdagingen die liggen bij het milieuwerkveld. Dit zijn complexe problemen waarbij samenwerking de sleutel is tot succes. Jij hebt kennis van het grotere geheel zoals de planetary boundaries, maar kan ook inzoomen op de lokale situatie.

Verduurzaming industrie 

Jij hebt begrip van de chemie en industriële processen en het effect daarvan op de natuur. En je hebt ideeën over hoe de chemische industrie op dat vlak kan verduurzamen. Bijvoorbeeld door samenwerking in de keten, circulariteit en safe & sustainable by design. Daarmee zoek je oplossingen voor uitdagende onderwerpen zoals microplastics, stikstof en zorgwekkende stoffen. Hiervoor werk je nauw samen met je collega’s van het cluster Klimaat, Energie, Innovatie en Duurzaamheid.

In je rol als beleidsadviseur Milieu ben je secretaris van de VNCI-werkgroep milieu, lid van diverse overleggen bij VNO-NCW en de Europese branchevereniging Cefic. Je bent vraagbaak voor leden over milieuzaken en houdt actuele thema’s in de gaten zoals het nationale Omgevingsbeleid en de Europese Green Deal.

Wie ben jij?

  • Je hebt een brede maatschappelijke interesse en wil blijven leren.
  • Je bent analytisch en kunt goed prioriteren in de veelheid van onderwerpen.
  • Je schrijft makkelijk en kunt collega’s en leden helder adviseren.
  • Je hebt een technische opleiding gevolgd op hbo/wo niveau, bijvoorbeeld chemische technologie, milieukunde of industriële ecologie
  • Je vindt snel je eigen weg en neemt initiatief.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en schrift.
  • Je bent een teamspeler.
  • Werkervaring in of met de chemie of direct verwante industrie is een pre.

Wie zijn wij?

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) verbindt, versterkt en vertegenwoordigt de chemische industrie in Nederland. Onze leden zijn grote chemische producenten, maar ook middelgrote en kleinere productiebedrijven en startups.

De chemische industrie is met een jaarlijkse omzet van ruim € 87 miljard één van de belangrijkste bedrijfstakken in Nederland. De wet- en regelgeving rondom klimaat en milieu is complex en de chemie staat centraal in de grote ambities van de Europese Green Deal.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.