Adviseur monitoring & data | 32-36 uur | Utrecht/hybride

Ben je een kei in het stroomlijnen van informatievragen? Zijn data en informatie helemaal jouw ding? Heb je ervaring met projectmatig werken? Schrijf je makkelijk en toegankelijk? Houd je van complexe advisering binnen een dynamisch en bestuurlijk dossier? Dan is BIJ12 op zoek naar jou!

Functie-omschrijving

BIJ12 is onderdeel van het Interprovinciaal Overleg (IPO), de vereniging van en voor provincies. We brengen kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Ook zorgen we voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Goed opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid en samenwerken vinden we hierbij belangrijk. Kijk voor meer informatie op deze website en bekijk onze kennismakingsbrochure.

Over de unit

Vanuit het Expertiseteam Stikstof & Natura 2000 ondersteunen wij samen met de Interprovinciale Programmaorganisatie (IP) binnen de IPO-vereniging, de provincies bij de uitvoering van het stikstof en Natura 2000-beleid. Daarbij gaat het onder andere om het ophalen, bewaren en beheren van data, het opwerken van data naar informatie, het verstrekken van informatie(producten) en het beschikbaar stellen van kennis en advies, bijvoorbeeld op het terrein van Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH). We werken veel samen met provincies, collega’s van de IPO-vereniging, rijksoverheid en kennisinstellingen.

Dit ga je doen

Je ondersteunt provincies vanuit BIJ12 en de Interprovinciale Programmaorganisatie (de IP) bij de uitvoering van monitoring & data. Je focus ligt op informatievoorziening in relatie tot emissie en depositie van stikstof. Je neemt deel aan het team Monitoring & Data binnen de IP dat besluitvorming voorbereidt. Je neemt deel aan werkgroepen met provincies, ministeries (zoals LNV), kennisinstellingen en andere partijen. Je participeert – afhankelijk van de situatie – in verschillende rollen: als adviseur, als voorzitter of als projectleider.

Je brengt de informatiebehoefte van provincies in beeld en onderzoekt welke data daarvoor beschikbaar of nog nodig zijn. Je adviseert provincies samen met collega’s vanuit de IPO-vereniging op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Je adviseert over het inrichten van voorzieningen voor het verzamelen, beheren, analyseren en ontsluiten van data. Je adviseert over werkwijzen om data om te zetten naar informatie en over de toepassing van monitoringsinformatie voor het bijsturen van de provinciale opgaven. Je benut verkregen informatie om de informatiepositie van provincies te verbeteren en te verstevigen.

Je houdt ontwikkelingen op het vlak van data en monitoring bij: je weet wat er in de omgeving van provincies gebeurt en wat er van provincies wordt verwacht. Je onderhoudt een netwerk van medewerkers bij overheden, kennisinstellingen en andere relevante partners. Je deelt jouw deskundigheid binnen de IPO-vereniging en met provincies en waar nodig met andere overheden.

Dit ben jij

Je hebt al enkele jaren inhoudelijke kennis opgedaan op het gebied van informatievoorziening bij of in opdracht van de overheid. Je bent toe aan een volgende stap in je carrière. Je bent proactief en haalt er voldoening uit om provincies gezamenlijk te begeleiden richting gepaste oplossingen. Je maakt je nieuwe en complexe materie snel eigen. Verder ben je flexibel en stressbestendig en kun je goed mondeling en schriftelijk communiceren. Je staat stevig in je schoenen, legt makkelijk contact en werkt gestructureerd. Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving en kunt goed zelfstandig werken. Je bent een verbinder: je weet hoe je samenwerking, bijvoorbeeld tussen provincies onderling en met het Rijk, kunt bevorderen. Ook werk je graag in een team dat open en enthousiast is, elkaar helpt en samenwerkt.

Verder heb je:

  • Een relevante hbo- of wo-opleiding zoals milieukunde, natuurbeheer of informatievoorziening.
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
  • Een goed organiserend vermogen.
  • De vaardigheid om helder en bondig te schrijven én mondeling te presenteren.
  • De vaardigheid om ontwikkelingen in het werkveld te signaleren en te vertalen naar voorstellen voor provincies en het netwerk.
  • Kennis van methoden en technieken voor monitoring, informatiebeheer en uitwisseling.
  • Kennis van beleidsontwikkeling & bestuurlijke processen.
  • Kennis van de rekentool AERIUS (pre).
  • Kennis van doorvertaling van onderzoek richting praktijk (pre).
  • Kennis van concentratie- en/of depositiemetingen (pre).

Wij bieden je:

  • Een dienstverband van een jaar. Uitzicht op verlenging is afhankelijk van je functioneren en van vervolgfinanciering.
  • Een uitdagende functie in een energieke, flexibele en jonge werkomgeving voor 32 tot 36 uur per week.
  • Een salaris van minimaal € 3.935,54 en maximaal € 5.564,56 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 11 cao Provincies) op basis van 36 uur per week.
  • Naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van circa 22%. Dit is inclusief o.a. 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard. Je kunt het ook met voordeel inzetten voor bepaalde aankopen zoals een fiets, opleiding of thuiswerkplek.
  • Een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer op basis van ov 1e klas.
  • Een telefoon en laptop van BIJ12.
  • Een Persoonlijk Budget Duurzame Inzetbaarheid van € 5.000, – per 5 jaar.
  • Een flexibele verhouding tussen thuis- en op kantoor werken.
  • Een moderne, stimulerende en open werkomgeving op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Reageren op deze functie?

Herken je jezelf in het profiel en competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief samen met je cv naar HR via vacature@bij12.nl.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ruud Kuiperi (adviseur monitoring & data) op telefoonnummer 06-21690865 of per e-mail: ruud.kuiperi@bij12.nl of met Dirk-Jan Beens (opgavemanager monitoring & data stikstof) op telefoonnummer 06-46018748.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

You may also like...

Reacties zijn gesloten.