Vergunningverlener Water | 32 – 36 uur | Overijssel

Grondwater is super belangrijk voor onze omgeving. Iedereen heeft het nodig: voor drinkwater, industrie, landbouw en natuur. Maar er is niet altijd genoeg voor iedereen. Daarom is een rechtvaardige verdeling cruciaal. Als vergunningverlener water bij provincie Overijssel beoordeel jij initiatieven voor grondwateronttrekking, die duidelijk invloed hebben op de omgeving.

Het waterwerkveld is volop in beweging door klimaatverandering, de Europese Kaderrichtlijn Water, de energietransitie en veranderingen in het landelijke gebied, waar water en bodem een grote rol spelen. Provincie Overijssel heeft hierin verschillende uitdagingen en vergunningverlening is een belangrijk instrument. Werk jij graag in een uitdagend werkveld met veel verschillende partijen en belangen? Wil jij bijdragen aan de verdeling van schaars water? Dan willen we graag met jou in gesprek! We zijn op zoek naar meerdere collega’s.

Wat maakt deze baan zo interessant voor jou?

In deze rol maak je echt een verschil. Je helpt mee aan een eerlijke verdeling van water, wat belangrijk is voor onze leefomgeving. Elke dag is anders, je werkt met uiteenlopende projecten en mensen, waardoor je voortdurend nieuwe dingen leert en scherp blijft.  Daarnaast krijg je volop kansen om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen het waterwerkveld. Samenwerken met een enthousiast team maakt het werk niet alleen leuk, maar ook productief. En door uitdagingen zoals klimaatverandering en nieuwe energiebronnen blijf je altijd scherp en creatief! Wil je meer weten over hoe collega Huub het werk als vergunningverlener waterwet ervaart? Klik dan hier.

Jouw rol als vergunningverlener water

Als vergunningverlener behandel je aanvragen voor drinkwater, industriële toepassingen en bodemenergiesystemen. Je informeert de aanvragers en weegt hun belangen af tegen die van anderen. Je bepaalt de grenzen voor het gebruik van grondwater en houdt rekening met de doelen van de Kaderichtlijn Water (KRW) en het Regionale Water Programma (RWP). Je bespreekt wat er wel en niet mogelijk is binnen de wettelijke kaders en zoekt samen naar oplossingen. De uitkomsten leg je vast in juridisch houdbare vergunningen. Je praat ook met andere overheden, maatschappelijke organisaties en burgers die zich zorgen maken om hun omgeving.

Je werkt samen met collega’s die zich bezig houden met grondwateronttrekking en -bescherming in het blauwe cluster. Samen stemmen jullie af met toezichthouders en beleidscollega’s. Binnen het cluster deel je kennis en zorg je dat vergunningverlening goed aansluit op het toezicht. Waar nodig adviseer je ook bij andere vergunningprocedures waar grondwater een rol speelt, zoals ontgrondingen en natuur.

Jouw profiel

Als vergunningverlener water werk je nauw samen met collega’s uit diverse vakgebieden en organisaties, dus sterke communicatieve vaardigheden zijn cruciaal. Ben jij proactief en gedreven om uitdagingen aan te pakken? Dan pas jij hier perfect!

Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding in een relevante richting en hebt een sterke interesse in het vakgebied. Ervaring met vergunningverlening is een pluspunt, en het kennen van wet- en regelgeving, vooral de Omgevingswet, komt goed van pas. Ervaring met milieueffectrapportages voor grondwater is een extra voordeel.

Complexe vraagstukken waarbij diverse partijen betrokken zijn, schrikken jou niet af. Je bent bezig om je te specialiseren in water gerelateerde kwesties en hebt de vaardigheden om eventueel berekeningen uit te voeren.

Sluit je aan bij ons team en maak samen met ons impact!

Jouw plek binnen de organisatie

Je komt te werken in ons enthousiaste team Vergunningverlening, met zo’n 35 collega’s. We zijn betrokken bij verschillende taken, zoals (zwem)water, natuur en ontgrondingen. Samen dragen we bij aan belangrijke provinciale opgaven voor de maatschappij. Het tijdig en zorgvuldig verlenen van vergunningen en het bieden van een uitstekende dienstverlening aan aanvragers staat centraal. Binnen het team kun je altijd rekenen op collegiale ondersteuning en de mogelijkheid om te sparren over vraagstukken.

Wij bieden

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

• een salaris van minimaal € 3.555,55 en maximaal € 5.008,1 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek;

• een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;

• goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar;

• een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;

• een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt jouw contract omgezet naar onbepaalde tijd;

• we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je Thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

 

Interesse?

Aangezien de zomer(vakantie) in aantocht is, zijn de data voor de gesprekken in overleg. Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie maak je kennis met een aantal medewerkers van het team.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Lars Wuijster – teamleider vergunningverlening beantwoordt graag jouw vragen via 038 499 76 55 of lht.wuijster@overijssel.nl. 

Wil je meer weten over de wervings- en selectieprocedure? Neem dan contact op met recruitment@overijssel.nl. 

Enthousiast? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum.

Bij voldoende geschikte kandidaten kan het zijn dat wij de vacature eerder sluiten. Wacht niet te lang en reageer!

Met deze vacature wil provincie Overijssel zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

 

You may also like...

Reacties zijn gesloten.