Adviseur natuurbeheer | 28-36 uur | Utrecht

Ben jij thuis in de wereld van natuurbeheer en wil je provincies ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van de (agrarische) natuur in Nederland? Dan is BIJ12 op zoek naar jou!

Functie-omschrijving

BIJ12 is onderdeel van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en werkt voor provincies. We brengen kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Ook zorgen we voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Goed opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid en samenwerken vinden we hierbij belangrijk. Ga voor meer informatie naar www.bij12.nl of bekijk onze kennismakingsbrochure.

Zorg voor de natuur en de omgeving waarin wij leven is één van de taken van de provincies. De unit Natuurinformatie en Natuurbeheer (NINB) binnen BIJ12 ondersteunt provincies en hun samenwerkingspartners bij natuurbeheer en de ontwikkeling van natuurbeleid. Dit doen we bijvoorbeeld door een stevige basis te leggen voor het Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL) dat zorgt voor financiering van natuurbeheer door provincies. We maken natuurinformatie op een toegankelijke manier beschikbaar, onder andere via de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF). Ook zorgen we voor de methodieken voor monitoring, dataopslag, informatieproducten, analyses en rapportages van ontwikkelingen in biodiversiteit. Voorbeelden hiervan zijn de Voortgangsrapportage Natuur en de veel geraadpleegde informatie over natuurbeheer op onze website.

De unit NINB bestaat uit vier teams: Natuurinformatie, Natuurbeheer, Informatievoorzieningen en NDFF. Binnen de unit werken zo’n 35 medewerkers met uiteenlopende achtergrond op het gebied van ecologie en natuurbeheer, data en informatiespecialisten en wet- en regelgeving. De adviseur die wij zoeken werkt vanuit het team Natuurbeheer dat bestaat uit zeven medewerkers.

Dit ga je doen

Provincies hebben naast natuur, ook andere opgaves waar zij verantwoordelijk voor zijn. Denk aan waterkwaliteit en klimaat. Tot 2030 werken Rijk en provincies binnen het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) in samenhang aan blijvende oplossingen voor al deze opgaves. Dit zorgt ervoor dat de huidige subsidie-instrumenten waar terreinbeherende organisaties gebruik van kunnen maken, opnieuw tegen het licht gehouden moeten worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb) voor agrariërs. Als adviseur natuur- en landschapsbeheer analyseer je ontwikkelingen in het speelveld van het (agrarisch) natuurbeheer. Je onderzoekt welke rol bestaande en nieuwe instrumenten kunnen spelen in de transitie van het landelijk gebied rond natuur en landbouw. Je geeft hierover advies aan provincies en hun ketenpartners. Ook stimuleer je een goed verloop van de jaarcyclus van het subsidiestelsel en maak je afspraken met provincies en hun ketenpartners over uitwisseling van gegevens en kennis. Verder treedt je op als projectleider, bijvoorbeeld voor de uitvoering van evaluaties. Je faciliteert de verschillende overleggen en levert inhoudelijke inbreng in overleggen met provincies en hun partners.

Dit ben jij

Je bent in staat inhoudelijke, procesmatige en financiële vraagstukken te doorgronden en hierover mee te denken en te adviseren. Je beschikt over een netwerk in het (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer of bent in staat dat snel op te bouwen. Daarin kun je goed omgaan met verschillende belangen. Je kunt jezelf schriftelijk en mondeling goed uitdrukken en kunt kort en bondig formuleren. Je neemt initiatief en hebt overtuigingskracht. Je vindt het leuk om samen te werken in een team van professionals en kunt tegelijkertijd zelfstandig werken.

Verder heb je:

  • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde WO-opleiding op het gebied van ecologie, natuurbeheer of een andere relevante opleiding;
  • Affiniteit met het (agrarisch) natuurbeheer en de rol die provincies daarin spelen;
  • Ervaring met projectmatig werken.

Ook als je niet precies aan bovenstaand profiel voldoet, maar je gedeeltelijk herkent en enthousiast bent om aan een goed beheer van natuur en landschap bij te dragen, horen we graag van je. Afhankelijk van je kennis en werkervaring doen we je een passend aanbod en maken we afspraken over de ondersteuning van jouw ontwikkeling.

Dit bieden wij:

  • Een dienstverband van een jaar met de mogelijkheid om dit om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren;
  • Een uitdagende functie in een energieke, flexibele en jonge werkomgeving voor 28 tot 36 uur per week (0,78 – 1,0 fte);
  • Een salaris van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 5.564,56 per maand (afhankelijk van kennis en ervaring, salarisschaal 10 of 11 CAO Provincies) op basis van 36 uur per week;
  • Naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van circa 22%. Dit is inclusief o.a. 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard;
  • Een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer op basis van ov;
  • Telefoon en laptop van BIJ12;
  • Persoonlijk Ontwikkel Budget van € 5000,- per 5 jaar;
  • Een flexibele verhouding tussen thuis en op kantoor werken;
  • Een moderne, open werkomgeving, op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Reageren op deze functie?

Herken je jezelf in het profiel en competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief én je cv naar HR via vacature@bij12.nl. Doe dit uiterlijk op 23 juli 2023. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan Willem van der Vegte (unitmanager Natuurinformatie en Natuurbeheer) op telefoonnummer 06-55202101 of 085-4862222.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.