Toezichthouder Energie | 36 uur | Schiedam

Energiebesparing en de overstap naar duurzame, klimaatneutrale oplossingen worden steeds belangrijker. Lever jij jouw bijdrage aan een schone toekomst voor de regio Rijnmond?

Functie-omschrijving

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Dit is jouw uitdaging

Weinig Nederlandse regio’s zijn zó energie-intensief als Rijnmond. Dat kan ook niet anders, met ruim 27.000 bedrijven en 1,2 miljoen mensen. Maatregelen om energie te besparen of over te stappen op duurzame alternatieven hebben daarom een potentieel enorm effect.

Energiebesparing en de overstap naar duurzame, klimaat neutrale oplossingen worden steeds belangrijker. Jij werkt hieraan mee door toezicht te houden op de uitvoering van verplichte energiemaatregelen bij meerdere branches van het klein-, midden- en grootbedrijf. Vaak zijn dit bedrijven met een middelgroot tot groot energieverbruik. De inspecties kunnen digitaal, vanaf je eigen werkplek, of op locatie plaatsvinden. In het laatste geval ga je zoveel mogelijk samen met een collega op pad. Ook werk je nauw samen met specialisten op het gebied van reguleren, adviseren en met externe handhavingspartners. Als je overtredingen constateert onderneem je actie en je rapporteert tijdig en accuraat over je inspectieresultaten.

Behalve controleren, stimuleer je bedrijven ook om verdere stappen te zetten en steeds duurzamer te ondernemen. En heb je ideeën over innovaties in onze toezichtpraktijk? Dan horen we die graag, want jouw kennis maakt het verschil!

Dit maakt deze job zo leuk

 • Je werkt in één van de meeste energie intensieve regio’s van het land
 • Je doet inspecties zowel digitaal als op locatie
 • Je werkt met veel verschillende collega’s samen, ook collega’s buiten jouw unit
 • Je stimuleert bedrijven om nog duurzamer te ondernemen

Wat krijg je daarvoor terug?

Verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en de kans om concreet te werken aan de energietransitie. Inclusief alle uitdagingen die dat met zich meebrengt in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn en waar mensen leefbaar en veilig willen wonen en werken. Je vaardigheden inzetten, groeien als professional en bijdragen aan een duurzame en energiebewuste Rijnmondregio, in deze baan komt voor jou alles bij elkaar.

Verder kun je rekenen op:

 • een salaris van maximaal €4370,- (schaal 9) bij een 36-urige werkweek;
 • bovenop je salaris ontvang je een individueel keuzebudget van ruim 22% dat je maandelijks kunt laten uitbetalen of juist inzetten voor extra verlof, een 13e maand of bijvoorbeeld een nieuwe fiets; het kan allemaal;
 • een aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband;
 • een smartphone (IPhone of Samsung), laptop en IPad;
 • een goed geregeld pensioen bij het ABP;
 • flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt;
 • diverse vergoedingen zoals een sport- en thuiswerkvergoeding en een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer;
 • een centraal gelegen, modern kantoor met goede bereikbaarheid. Ons kantoor grenst direct aan station Schiedam Centrum en aan de A20;
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten.

Wat breng je mee?

Jij wilt graag een bijdrage leveren aan een schone en duurzame regio en daar jouw drive om efficiënt te werken en hoge kwaliteit te leveren daarbij inzetten. Werken met geautomatiseerde systemen (zoals digitale checklists en verwerking van inspectieresultaten) gaat je gemakkelijk af. Je snapt dat inspecties ook buiten kantoortijden kunnen plaatsvinden en hebt er geen probleem mee om flexibel te zijn.

In elk geval heb je:

 • een afgeronde mbo-opleiding of hbo-opleiding in een technische of milieukundige richting;
 • aantoonbare affiniteit met geautomatiseerde systemen;
 • kennis van energietoezicht, energiebesparing en de informatieplicht;
 • gedreven om efficiënt te werken en hoge kwaliteit te leveren;
 • een rijbewijs B;
 • minimaal 2 jaar werkervaring als toezichthouder;

Mocht je niet aan alle eisen voldoen, maar toch denken dat je geschikt bent voor deze functie, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Informatie

Meer weten over de functie? Neem dan contact op met René Buswijller, Teammanager, 010-2468295.

Voor informatie over de procedure kun je bellen, appen of mailen met Tim van Pelt, Adviseur Werving & Selectie, 06-27443257 of via recruitment@dcmr.nl.

Of weet je al dat je wilt komen werken aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond en wil je dus meteen solliciteren? Klik dan op de sollicitatieknop. We kijken uit naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.      

You may also like...

Reacties zijn gesloten.