Wetenschappelijk beoordelaar Ecotoxicoloog | 36 uur | Ede

Gewasbeschermingsmiddelen voor de land- en tuinbouw. Maar ook biociden, zoals desinfecterende handgels en houtverduurzamingsmiddelen. Ze komen niet op de markt zonder goedkeuring van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden in Ede. Jij levert als wetenschappelijk beoordelaar de inhoudelijke wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van Ecotoxicologie voor de beslissingen die het College neemt over de uiteenlopende aanvragen.

Functie-omschrijving

Met jouw beoordelingen draag je eraan bij dat gewasbeschermingsmiddelen verantwoord gebruikt kunnen worden met het oog op de veiligheid van mens, dier en milieu. Op basis van aangeleverde data en studierapporten toets jij of het product voldoet aan de nationale en/of Europese toelatingseisen binnen jouw expertisegebied. Daarnaast draag je bij aan bezwaar- en beroepszaken.

Het gebruik van middelen en de grote variatie in werkzame stoffen maken dat geen enkel dossier dat je behandelt hetzelfde is. Aan jou de taak om op een transparante en consistente manier met de data en resultaten van aangeleverde studies om te gaan. Bovendien wordt elk dossier ook wetenschappelijk beoordeeld door collega’s van andere expertises, zoals Residuen, Chemie en Fate.

Als College streven we naar een hoge kwaliteit van onze besluitvorming. Daarom zet je je kennis ook in voor het optimaliseren van onze toelatingsprocessen. Zijn er bijvoorbeeld wijzigingen in wet- en regelgeving? Dan vertaal je die naar concrete aanpassingen of vernieuwingen in onze werkwijze of systemen. Ook onderhoud je relevante netwerken binnen Europa, zoals EFSA en lidstaten. En op jouw expertisegebied draag je bij aan harmonisatie van toelatingsprocessen op Europees niveau.

Dit bieden wij je

Een afwisselende en uitdagende baan in een ambitieuze omgeving met deskundige collega’s. Verder bieden we:

  • Een salaris tussen € 3.045,91,- en € 5.503,57,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek volgens schaal 10/11 van de cao Rijk. Inschaling in de naast lagere salarisschaal kan plaatsvinden, wanneer je nog niet voldoet aan de nodige functie-eisen om de functie volledig uit te voeren.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%.
  • 144 verlofuren en 64 IKB-uren.
  • Een Hybride werkomgeving, waarbij je afwisselend thuis en op ons mooie kantoor in een bosrijke omgeving vlakbij het station kunt werken. En de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen.
  • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
  • In- en externe opleidingstrajecten waarmee je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends in je vakgebied.
  • Leuke activiteiten die personeelsvereniging Poco Loco organiseert.

Dit ben jij

Zorgen dat middelen die op de markt komen veilig zijn voor mens, dier en milieu, daar krijg jij energie van. Goede samenwerking met collega-wetenschappers binnen je eigen en andere expertises vind je vanzelfsprekend om tot optimale resultaten te komen. Bovendien weet je op een passende manier rekening te houden met de belangen van andere partijen. En je kunt een netwerk opbouwen en onderhouden. Wat je ook meebrengt:

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau door opleiding en ervaring.
  • Je hebt aantoonbare werkervaring op het gebied van Ecotoxicologie.
  • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Je spreekt en schrijft Nederlands (op minimaal B1-niveau) en Engels.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het uitvoeren van risicobeoordelingen.

Hier ga je werken

Je gaat aan de slag op de afdeling Wetenschappelijke Beoordeling en Advisering. Onze diverse wetenschappelijk beoordelaars zijn verdeeld over de teams Ecotoxicologie gewasbeschermingsmiddelen, Fate gewasbeschermingsmiddelen & Milieu Biociden, Residuen en Humane Toxicologie en Werkzaamheid & Chemie. Jij vormt met 19 collega’s het team Ecotoxicologie. Regelmatig bespreken we waar we tegenaan lopen en sparren we over oplossingen. Ook individueel weten we elkaar te vinden voor advies over een vraagstuk.

Over het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden

We zijn een zelfstandig bestuursorgaan dat unieke taken uitvoert: we beoordelen, volgens internationale afspraken en in de wetgeving verankerde criteria, of gewasbeschermingsmiddelen en biociden – bij juist gebruik – veilig zijn voor mens, dier en milieu. En of ze werkzaam zijn. Op grond van deze beoordeling besluiten we of middelen in Nederland verkocht en gebruikt mogen worden. Ook stellen we duidelijke voorschriften verplicht, die minimaal op het etiket moeten staan.

Onze medewerkers hebben een hoog specialistisch kennisniveau. In onze informele, platte organisatie hechten we veel waarde aan het welzijn van onze mensen. Zo stimuleren we dat je jezelf continu blijft ontwikkelen door bijvoorbeeld training, opleiding of deelname aan Europese congressen.

Solliciteer nu

Enthousiast? Stuur je motivatie (in het Nederlands) en cv dan uiterlijk 16 oktober 2023 via de sollicitatiebutton. De eerste gesprekken zijn gepland op 25 oktober 2023. Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Werner Pol, teamleider Ecotoxicologie, via 0317 – 471810.

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.