Consulent monitoring & data stikstof | 32 – 36 uur | Utrecht

Heb jij ervaring met data en monitoring van natuur en/of milieu? Ben je goed thuis in de wereld van stikstofdata? Wil jij provincies helpen bij de aanpak van het stikstofprobleem? Dan is BIJ12 op zoek naar jou.

Functie-omschrijving

BIJ12 is onderdeel van het Interprovinciaal Overleg (IPO), de vereniging van en voor provincies. We brengen kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Ook zorgen we voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Goed opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid en samenwerken vinden we hierbij belangrijk. Ga voor meer informatie naar www.bij12.nl of bekijk onze kennismakingsbrochure.

Het Expertiseteam Stikstof & Natura 2000 ondersteunt provincies en de Interprovinciale Programmaorganisatie Stikstof en Natuur (IPSN) bij de uitvoering van het stikstofbeleid op het gebied van beleidsontwikkeling, vergunningverlening, natuur(herstel) en monitoring. We werken nauw samen met andere units binnen BIJ12, onze collega’s bij het IPO, de provincies en kennisinstellingen (waaronder het RIVM). Wij zijn een multidisciplinair team van ruim dertig enthousiaste en gemotiveerde medewerkers en vinden professionaliteit en een open, gezellige werksfeer belangrijk.

Dit ga jij doen

Je gaat de provincies, de IPSN en BIJ12 adviseren over monitoring & data stikstof en concrete informatieproducten. Denk aan dashboards, beslisinstrumenten, adviezen en het uitzetten van wetenschappelijk onderzoek (bijvoorbeeld naar stikstofemissiebronnen). Monitoring, data en bijsturing zijn belangrijke instrumenten om de voortgang van het stikstofbeleid te bewaken en er verantwoording over af te leggen. Jij bent aanspreekpunt en identificeert gedeelde behoeftes van provincies, stemt af met belanghebbenden en komt samen met je collega’s met gedragen voorstellen. Deze voorstellen breng je in bij het opgaveteam monitoring & data van de IPSN. Dit team organiseert de informatievoorziening, nodig voor de aanpak stikstof binnen het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG). Je adviezen dragen bij aan de besluitvorming door provinciale bestuurders. Je vertegenwoordigt provincies in overleggen met het Rijk, bijvoorbeeld over stikstofmeetmethodes en -meetnetten. Daarnaast faciliteer je kennisdeling. Je zorgt voor samenhang tussen provincies en het Rijk.

Jij bent verantwoordelijk voor diverse (nader te bepalen) deelprojecten en je stemt af met collega’s die jou kunnen helpen. Daar waar je antwoorden niet paraat hebt, zoek je contact met collega’s, (wetenschappelijke) experts bij BIJ12 en kennisinstellingen.

Dit ben jij

Je bent snel van begrip, je kunt goed zelfstandig werken en je bent flexibel. Je houdt er van te werken aan een zeer dynamisch dossier. Je bent in staat om complexe en technisch inhoudelijke materie je snel eigen te maken en deze door te vertalen naar concrete adviezen en producten. Daarbij werk je projectmatig en doelgericht. En, misschien wel het belangrijkste: je bent toegankelijk en draagt bij aan de goede sfeer.

Dit breng je mee

  • WO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in een relevante richting (milieukunde, informatiekunde, geo-informatica, etc.);
  • Relevante werkervaring op het gebied van monitoring & data;
  • Aantoonbare affiniteit met stikstof, natuur en/of het landelijk gebied;
  • Zeer goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • Uitstekende beheersing van MS Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint).

Dit bieden wij

  • Een dienstverband van één jaar met de mogelijkheid om dit om te verlengen bij goed functioneren. De voortzetting van het dienstverband is onder voorbehoud van (structurele) financiering;
  • Een uitdagende functie in een energieke, flexibele en jonge werkomgeving voor 32 tot 36 uur per week (1 fte) waar wordt geïnvesteerd in je ontwikkeling;
  • Een salaris van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 4.778,94 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 10 CAO Provincies) op basis van 36 uur per week;
  • Naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van circa 22%. Dit is inclusief o.a. 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard. Je kunt het ook met voordeel inzetten voor bepaalde aankopen zoals een fiets, opleiding of thuiswerkplek;
  • Een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer op basis van OV;
  • Een telefoon en laptop van BIJ12;
  • Een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000,- per 5 jaar;
  • Een moderne en open werkomgeving op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Reageren op deze functie?

Ben je enthousiast geworden? Herken je jezelf in het gevraagde profiel en competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief én je cv naar HR via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Frank Samsen (unitmanager Expertiseteam Stikstof & Natura 2000) op telefoonnummer 06-25152306.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan een interne kandidaat.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.