Specialist Luchtkwaliteit en Geur (Junior-Medior) | 36 uur | Den Bosch

Weet jij veel van lucht en geur en de impact hiervan op de leefomgeving? Kun jij deze kennis vertalen naar een goed advies? Lees snel verder!

Functie-omschrijving

De Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) is een groeiende overheidsorganisatie verantwoordelijk voor vergunningverlening, toezicht en handhaving die volop in beweging is. Wij dragen bij aan een schone en veilige leefomgeving en daar zijn we trots op!

Werken bij een organisatie waar je het verschil kan maken!

Weet jij veel van lucht en geur en de impact hiervan op de (leef)omgeving? Heb jij een neus voor het terugdringen van geurhinder en het verbeteren van de luchtkwaliteit? En kun jij die kennis vertalen naar goed advies? Wil jij hier samen met je collega’s je schouders onder zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Jij pakt vragen op met betrekking tot lucht of geur. Dit is meestal een onderdeel van een vergunningsaanvraag waarbij jij toetst aan wet- en regelgeving of dat wat gevraagd wordt mogelijk is op het specifieke gebied van lucht en/of geur. In ons gebied hebben we industriële bedrijven die vergunningen aanvragen waarbij een lucht- of geurcomponent beoordeeld moet worden. Of denk bijvoorbeeld aan het beoordelen van agrarische geurhinder als een agrariër wil uitbreiden. Het kan ook zijn dat een afvalverwerker of composteringsbedrijf een vergunning aanvraagt, waarbij jij naar het aspect geur kijkt en dit beoordeelt.

De aanvragen ontvang je van je collega’s zoals vergunningverleners, juristen of medewerkers RO, maar soms ook van externen. Samen met hen overleg je de (on)mogelijkheden en stel je een advies op. Je beoordeelt onderzoeksrapportages en rapporteert hierover en je beantwoordt zienswijzen en beroepen. Daarnaast stel je rapportages op om belemmeringen ten aanzien van geur in beeld te brengen en toets je aan de geurnormen uit de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant.

Kortom, een brede functie waarin niet alleen een beroep wordt gedaan op je kennis, maar zeker ook op je competenties!

Bovenstaande taken verricht je wanneer je als medior binnenkomt bij de ODBN en minimaal 3 jaar werkervaring hebt in dit vakgebied. Deze functie zit in salarisschaal 10 (€ 3.396,- tot € 5.009,- bruto per maand).

Kom je als junior of als zij-instromer binnen in onze organisatie? Daar staan we zeker voor open! We zorgen voor de juiste begeleiding en je verricht dan in het begin vooral ondersteunende werkzaamheden voor je collega’s die jou inwerken. De junior functie zit in aanloopschaal 9 (€ 3.167,- tot € 4.537,- bruto per maand), waarbij je op termijn door kunt stromen naar functieschaal 10.

Wat vragen we van jou?

Jij hebt een passie om aan de slag te gaan met de leefomgeving met de focus op luchtkwaliteit en geur. Je houdt van puzzelen en onderzoek doen op de specialistische vakgebieden waarbij je een concreet advies kunt geven. Hierbij ben je standvastig en sta je achter je advies.

 Verder:

  • Je bent in staat om technische informatie om te zetten in een volledig, concreet en helder advies en om verwachtingen bij interne- en externe opdrachtgevers te managen.
  • Hierbij zet je je kwaliteiten in zoals je enthousiasme, nauwgezetheid, kwaliteitsgerichtheid en samenwerking met de diverse partijen.
  • En je hebt een goed gevoel voor politieke- en bestuurlijke verhoudingen.
  • Van nature denk je in kansen en oplossingen en komt met voorstellen. Of weet probleemstellingen te vertalen naar een onderzoeksvraag.
  • Je hebt ten minste een afgeronde relevante technische HBO opleiding. In ieder geval een opleiding waarbij natuur-, scheikunde of biologie in het vakkenpakket zitten. Of een opleiding waar rekenen en abstracte begrippen onderdeel waren van het vakkenpakket.
  • Je beschikt over actuele kennis en ervaring op het gebied van luchtkwaliteit en geur.
  • Je kunt overweg met data en toegepaste rekensoftware als V-Stacks, ISL3a en/of Geomilieu of pikt dit snel op.

Het team

Je bent onderdeel van een team dat bestaat uit verschillende vakdisciplines; luchtkwaliteit en geur, geluid, ruimtelijke ordening en externe veiligheid. De gebundelde specialistische kennis in het team Specialisten maakt ons een professionele partner voor gemeenten en provincie. Ook werk je regelmatig samen met andere ODBN-collega’s om integraal advies te geven.

Wat hebben we je te bieden?

Je komt te werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is. We kijken ook wat jij nodig hebt en bieden je diverse opleidingsmogelijkheden. We bieden een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de ruimte krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt je continue ontwikkelen via de opleidingstool van Goodhabitz en kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken.

Het salaris wat we te bieden hebben is conform schaal 9 of 10 (maximaal €5.009,-) en daarnaast ontvang je nog 17,05% Individueel keuzebudget. Het IKB kun je laten uitbetalen, maar ook inzetten om bijvoorbeeld extra verlof te kopen.

 

Standaard heb je 194,4 verlofuren (op basis van 36 uur).

Je hebt de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken (èn goede faciliteiten om je werkplek daar goed in te richten). Werk je op kantoor, dan kom je terecht in een moderne kantooromgeving in voetbalstadion de Vliert, op loopafstand van het treinstation Den Bosch Oost. Kom je op de fiets naar kantoor, dan kun je gebruik maken van een aantrekkelijke fietsregeling. Kom je met de auto, dan vergoeden wij al je kilometers op basis van € 0,22 per kilometer. Kom je met OV, dan krijg je van ons een NS-businesscard. Dus, voor ieder wat wils!

We hebben een goed en mooi bedrijfsrestaurant, zodat je in de pauze, onder het genot van een heerlijke lunch, je collega’s ontmoet. Vitaliteit vinden we belangrijk en daarom vergoeden wij een groot deel van je sportabonnement en kun je op kantoor een lekker stuk fruit pakken. En je hebt de kans om deel uit te maken van een organisatie die zich inzet om een zo groot mogelijke positieve bijdrage te leveren aan de leefomgeving.

We denken graag met je mee als je je naast deze leuke functie ook bezig wil houden met nevenactiviteiten, hobby’s etc. Er zijn voldoende mogelijkheden om een goede balans voor jezelf te creëren.

Wat we je allemaal bieden en wat onze organisatie kenmerkt lees je op Werken bij de ODBN | Omgevingsdienst Brabant Noord

Meer weten en solliciteren?

Wil je inhoudelijk meer weten over de functie? Bel dan met Paul van Boxtel, teammanager Specialisten, op 088-7430112. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met onze afdeling Mens en Organisatie, via 088-7430 000.

Solliciteren doe je via de sollicitatiebutton. Onder vermelding van ‘Specialist luchtkwaliteit en geur’ kun je jouw CV en korte, maar krachtige motivatiebrief richten aan Paul van Boxtel.

In het kader van ons integriteitbeleid vragen we bij indiensttreding om referenties en een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Wij staan ook open voor een deta-vast constructie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.