(startende) Inspecteur Milieu | 24-36 uur | Terneuzen

Wil jij graag bedrijven adviseren en motiveren mee te werken aan een beter milieu? Dit is je kans om bij te dragen aan een schoon en veilig Zeeland! Bij RUD Zeeland zoeken we per direct meerdere inspecteurs milieu; zowel op mbo- als hbo-niveau.

Functie-omschrijving

Als je bij ons werkt, verwacht dan een inspirerend, stimulerend en informeel werkklimaat. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Er wordt hard gewerkt, we houden van een inhoudelijke uitdaging, en hebben plezier in ons werk. Wist je dat we tijd- en locatiebewust werken? Zo kun je deels vanuit huis werken, op ons kantoor in Terneuzen, of op één van de andere beschikbare locaties in heel Zeeland. In overleg stemmen we de werktijden en -locatie af op je persoonlijke situatie.

Er heerst een fijne werksfeer en de lijntjes met je collega’s zijn, ondanks het hybride werken, kort. Je wordt uitgedaagd op talenten en we stimuleren jouw ontwikkeling en groei. Bovendien kom je te werken met de leukste collega’s ooit. Want, echt: veel leukere collega’s dan die bij ons werken, bestaan niet. Echt niet!

Wat ga je doen?

Als inspecteur controleer je of bedrijven (afhankelijk van de functie kunnen dit ook complexere bedrijven zijn) voldoen aan de milieuregels. Je bereidt de controle voor, voert de controle uit en verwerkt de resultaten tot een brief en rapport. Bij herhaling van overtredingen adviseer je samen met een juridische collega over de te nemen vervolgstappen, zoals bijvoorbeeld het opleggen van een dwangsom. Wist je trouwens dat de RUD Zeeland nog veel meer doet dan milieu? Zo houden wij ook toezicht op asbestsaneringen, zwembaden, energiebesparing, bodem, vuurwerk en geluid tijdens evenementen. En we houden ons bezig met de strijd tegen ondermijning. Binnen de RUD Zeeland is een speciaal team wat zich bezig houdt met toezicht op de natuurwetgeving.

Je voert de controles meestal zelfstandig uit, en soms samen met een collega of een andere dienst (denk daarbij aan bijvoorbeeld een Zeeuwse gemeente, Veiligheidsregio of politie).

Daarnaast draai je mee in een piketdienstregeling, dit houdt in dat je onregelmatigheidsdienst hebt waarbij je kan worden opgeroepen als er milieuklachten zijn welke direct om aandacht vragen. Jij gaat op onderzoek uit en beoordeelt of de klacht terecht is.

Hier ga jij aan de slag: de afdeling Toezicht en Handhaving

De afdeling Toezicht en Handhaving is verantwoordelijk voor het houden van toezicht op de regels die moeten zorgen voor een schoon en veilig Zeeland. Waar nodig treden we handhavend op. Toezicht op bedrijven en natuur voeren wij uit aan de hand van een risicoanalyse en een uitvoeringsprogramma. De afdeling Toezicht en Handhaving is een dynamische afdeling. Momenteel bestaat de afdeling uit ruim 50 professionals die dagelijks direct of indirect bezig zijn met controles op de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van milieu en natuur.

Wie ben jij?

  • Je beschikt over een milieutechnische achtergrond/ diploma (afhankelijk van de functie op mbo- of hbo-niveau), eventueel aangevuld met een Hamil-diploma of vergelijkbaar (of je bent bereid om dit diploma te halen).
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met het werken met digitale systemen.
  • Je hebt inlevingsvermogen en handelt vanuit het maatschappelijk belang.
  • Je bent analytisch, nauwkeurig, oplossingsgericht, objectief, daadkrachtig en zorgvuldig en weet hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden.
  • Je kunt omgaan met belangentegenstellingen.
  • Je werkt zelfstandig, bent transparant en collegiaal
  • Je beschikt over een geldig rijbewijs B.

Een geldig Buitengewoon Opsporingscertificaat is een pré, of je bent bereid het certificaat te halen.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je opleiding en eventuele ervaring zoeken we samen naar de functie die het best bij jou lijkt te passen. Het functieniveau van inspecteur varieert van salarisschaal 8 tot 9 of 10. Het salaris bedraagt minimaal € 2.754,89 tot maximaal € 4.778,94 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (cao provincies per 1-1-2023). Je beginsalaris is afhankelijk van je opleiding en werkervaring. Afhankelijk hiervan kan het aanvangssalaris in een aanloopschaal zijn. Naast je salaris ontvang je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, bovenop je bruto maandsalarisontvang je een Individueel Keuzebudget van 22,37%. Ook ontvang je een vergoeding voor woon-werkverkeer (incl. vergoeding voor de Westerscheldetunnel) of thuiswerkvergoeding.

We bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, die we bij goed functioneren omzetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Over RUD Zeeland

De Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD Zeeland) voert taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van milieu- en natuurwetgeving. We doen dat in opdracht van de Zeeuwse gemeenten en de provincie Zeeland. Op dit moment is RUD Zeeland gevestigd in Terneuzen. Dit kan over enkele jaren ook centraler in Zeeland worden.

Informatie en solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Wij ontvangen graag je motivatiebrief en cv. Via het sollicitatieformulier op onze website kun jij je documenten uploaden.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marcel den Boer, teamleider, op telefoonnummer 06-51200016 of via email: mjk.denboer@rud-zeeland.nl, of Sophie Guiljam, teamleider, op telefoonnummer 06-51206722 of via e-mail: s.guiljam-peeman@rud-zeeland.nl. Voor toezicht natuur kun je contact opnemen met Pauline Heuvelmans, teamleider, op telefoonnummer 06-16044844 of via e-mail: p.heuvelmans@rud-zeeland.nl.

Omdat we meerdere inspecteurs zoeken, staat de vacature langere tijd open of tot we geschikte kandidaten hebben gevonden. Reageer daarom snel dan ontvang je van ons binnen 1 week een bericht of we je uit willen nodigen voor een gesprek.

We stellen deze vacature gelijk in- en extern open.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

You may also like...

Reacties zijn gesloten.