Wetenschappelijk beoordelaar / Werkzaamheid Biociden | 36 uur | Ede

Gewasbeschermingsmiddelen voor de land- en tuinbouw, maar ook biociden, zoals desinfecterende handgels en houtverduurzamingsmiddelen. Ze komen niet op de markt zonder goedkeuring van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden in Ede. Jij levert als wetenschappelijk beoordelaar de inhoudelijke wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van Werkzaamheid biociden voor de beslissingen die het College neemt over de uiteenlopende aanvragen, met het oog op de veiligheid van mens, dier en milieu.

Functie-omschrijving

Met jouw beoordelingen draag je eraan bij dat biociden veilig en verantwoord gebruikt kunnen worden. Op basis van aangeleverde data en studierapporten toets jij of het product voldoet aan de nationale en/of Europese toelatingseisen binnen het expertisegebied werkzaamheid. Daarbij toets je de werking en gebruik van het product.

Het gebruik van middelen en de grote variatie in werkzame stoffen maken dat geen enkel dossier dat je behandelt hetzelfde is. Aan jou de taak om op een transparante en consistente manier met de data en resultaten van aangeleverde studies om te gaan. Bovendien wordt elk dossier ook wetenschappelijk beoordeeld door collega’s van andere expertises, te weten Humane Toxicologie, Milieu en Chemie.

Als College streven we naar een hoge kwaliteit van onze besluitvorming. Daarom zet je je kennis ook in voor het optimaliseren van onze toelatingsprocessen. Zijn er bijvoorbeeld wijzigingen in wet- en regelgeving? Dan vertaal je die naar concrete aanpassingen of vernieuwingen in onze werkwijze of systemen. Ook onderhoud je relevante contacten met Europese en nationale autoriteiten en met beoordelaars van andere lidstaten. Op jouw expertisegebied draag je bij aan harmonisatie van toelatingsprocessen op Europees niveau.

Dit bieden wij je

Een afwisselende en uitdagende baan in een ambitieuze omgeving met deskundige collega’s. Verder bieden we:

  • Een salaris tussen € 3.091,60 en € 5.586,12 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (afhankelijk van je kennis en ervaring) volgens schaal 10 of 11 van de cao Rijk.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%.
  • 144 verlofuren en 64 IKB-uren.
  • Een hybride werkomgeving, waarbij je afwisselend thuis en op ons mooie kantoor in een bosrijke omgeving vlak bij het station kunt werken. En de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen.
  • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
  • In- en externe opleidingstrajecten waarmee je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends in je vakgebied.
  • Leuke activiteiten die personeelsvereniging Poco Loco organiseert.

Dit ben jij

Zorgen dat middelen die op de markt komen veilig zijn voor mens, dier en milieu, daar krijg jij energie van. Je bent nieuwsgierig en hebt een brede interesse; zeker het eerste jaar zul je heel veel leren van je collega beoordelaars. Goede samenwerking met collega-wetenschappers binnen je eigen en andere expertises vind je vanzelfsprekend om tot optimale resultaten te komen. Bovendien weet je op een passende manier rekening te houden met de belangen van andere partijen. Je kunt een netwerk opbouwen en onderhouden. Wat je ook meebrengt:

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau door opleiding en ervaring, bij voorkeur op het gebied van levenswetenschappen ((micro)biologie, biochemie).
  • Aantoonbare werkervaring op het gebied van de werking van biociden (bijvoorbeeld desinfectie, plaagdierbestrijding, houtverduurzaming) is een pré.
  • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Je spreekt en schrijft Nederlands (op minimaal B1-niveau) en Engels.
  • Ervaring met het uitvoeren van risicobeoordelingen is een pre.

Hier ga je werken

Je gaat aan de slag voor de afdeling Biociden. Onze wetenschappelijk beoordelaars biociden zijn verdeeld over de teams Milieu, Humane Toxicologie, Werkzaamheid en Chemie. Jij vormt met vijf collega’s het team Werkzaamheid Biociden. Regelmatig bespreken we ons werk en sparren we over oplossingen. Ook individueel weten we elkaar te vinden voor advies over een vraagstuk.

Over het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden

Het Ctgb is een zelfstandig bestuursorgaan dat uitvoering geeft aan de Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Wgb). Deze wet geeft uitvoering aan de Europese verordeningen over de toelating en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Daarnaast werkt het Ctgb binnen de kaders van de Nederlandse wet- en regelgeving zoals o.a. de Algemene Wet Bestuursrecht.

Wij dragen bij aan een verantwoord gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden binnen Europa met het oog op de veiligheid voor mens, dier en milieu. Onze beoordelingen en adviezen zijn onafhankelijk en transparant. Deze komen tot stand binnen de juridische kaders en zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

Onze medewerkers hebben een hoog specialistisch kennisniveau. In onze informele, platte organisatie hechten we veel waarde aan het welzijn van onze mensen. Zo stimuleren we dat je jezelf continu blijft ontwikkelen door bijvoorbeeld training, opleiding of deelname aan Europese congressen.

Solliciteer nu

Enthousiast? Stuur je motivatie (in het Nederlands) en cv dan vóór 15 januari 2024 via de sollicitatiebutton.

De eerste gesprekken zijn gepland op 18 januari 2024.
Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Maarten Klunder, teamleider Expertise Biociden, via 0317 -471810 of maarten.klunder@ctgb.nl.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.