Projectmedewerker sociaal en circulair (BKN) | 32 uur | Utrecht

De Branchevereniging Kringloop Nederland (BKN) vertegenwoordigt 67 kringlooporganisaties in Nederland met gezamenlijk 250 winkels verspreid over het hele land. BKN heeft als missie een bijdrage te leveren aan het creëren van werkplekken voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt en een bijdrage te leveren aan de circulaire economie door het stimuleren van hergebruik. BKN-leden zijn non-profit en not-for-profit organisaties, voornamelijk stichtingen. BKN heeft voor haar leden en hun medewerkers een CAO afgesloten.

Functie-omschrijving

Leden van BKN voeren het Keurmerk Kringloop Nederland. Met dit Keurmerk onderscheiden zij zich binnen de sector door hun professionaliteit, integriteit, transparantie en de bijdrage aan de inclusieve en circulaire samenleving.

Leden van BKN zetten zich elke dag in om de circulaire economie én de inclusieve samenleving dichterbij te brengen. Jaarlijks publiceert BKN in de Monitor Kringloop Nederland de cijfers van de sector. In 2022 zamelden zij ruim 144 miljoen kg spullen in, waarvan ongeveer de helft volledig hergebruikt werd na eventuele reparatie en upcycling werkzaamheden. Een derde (33%) wordt gedemonteerd en dient als nieuwe grondstof voor partijen die het materiaal gebruiken voor andere producten en een klein restant belandt bij het restafval (17%). Hierdoor wordt jaarlijks 156 miljoen kg CO2 bespaard. Daarmee bieden BKN-leden aan meer dan 17.000 mensen een waardevolle ontwikkel- of werkplek, waarvan ruim tweederde een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

Op het branchekantoor werken we in een klein hecht team, nu nog met vier medewerkers. In verband met uitbreiding van de activiteiten hebben we ruimte voor een nieuwe, vijfde medewerker per 1 maart 2024, of zoveel eerder als mogelijk.

 

Functieomschrijving projectmedewerker

Als projectmedewerker is je hoofdtaak de BKN Academie, daarnaast ben je onderdeel van het Circulair Ambachtscentra kernteam en de jaarlijkse monitoring. Ook werk je mee aan de reguliere activiteiten van het branchekantoor en wisselende projecten, zoals ons 30-jarig jubileum in 2024.

BKN Academie

Binnen dit project werk je samen met onze partner Social Enterprise Lab (SE.Lab) aan het opzetten van de BKN Academie, een platform met opleidingen en leer- of ontwikkeltrajecten voor medewerkers van BKN-leden. Deze brengen we samen in een digitaal dashboard, zodat deze ook toegankelijk worden voor andere leden. Daarnaast ontwikkelen we drie leerlijnen die toegespitst zijn op de kringloopbranche: een leerlijn voor de medewerkers in de kringloop die de stap naar formeel onderwijs niet kunnen maken, een leerlijn voor leidinggeven in de kringloop en de circulaire leerlijn. Je werkt samen met de medewerkers van SE.Lab om het project uit te voeren en te zorgen dat het binnen de planning afgerond wordt;

  • Je inventariseert welke opleidingen en leerlijnen er zijn en brengt deze overzichtelijk en toegankelijk onder in een dashboard;
  • Je onderzoekt welk digitale systeem het meest gebruiksvriendelijk is en hoe dat aansluit op bestaande systemen van BKN;
  • Je onderhoudt contacten met de leden van BKN en zorgt dat het aanbod van de BKN Academie aansluit op hun wensen en behoeften.

Circulaire ambachtscentra

De overheid heeft als doel in 2030 een landelijk dekkend netwerk van Circulaire Ambachtscentra te realiseren. Je maakt deel uit van het kernteam bij Rijkswaterstaat (RWS) dat zich bezighoudt met de opschaling van deze centra. Naast BKN zitten ook de NVRD en Repair Café International in het kernteam.

  • Je bent in het team verantwoordelijk voor het stimuleren en betrekken van kringlooporganisaties in hun ontwikkeling richting Circulaire Ambachtscentra;
  • Je onderhoudt samen met de rest van het team het netwerk, breidt dit uit en organiseert netwerkbijeenkomsten;
  • Je overziet wat nodig is om de circulaire ambachtscentra verder te ontwikkelen, wat de rol van de kringloop is hierin en wat zij nodig hebben;
  • Je helpt BKN leden om zich verder te ontwikkelen tot een circulair ambachtscentrum;

Monitoring

BKN verzamelt jaarlijks de cijfers van de aangesloten kringlooporganisaties in de Monitor Kringloop Nederland. De Monitor maakt de impact van de kringloopbranche zichtbaar en laat trends zien om ontwikkelingen te kunnen volgen. Vorig jaar werden de resultaten in ontvangst genomen door de Staatssecretaris van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

  • Je coördineert de jaarlijkse monitoring;
  • Je analyseert samen met onze partner de data van leden voor de jaarlijkse Monitor;
  • Je helpt leden met het in gebruik nemen van het nieuw ontwikkelde monitoringssysteem;
  • Je optimaliseert de informatievraag voor en van leden en ondersteunt waar nodig leden om hun informatieverzameling te verbeteren.

Wat we jou bieden

  • Aanstelling voor een jaar met intentie om te verlengen;
  • Aanstelling voor 32 uur;
  • Start per 1 maart 2024 of zoveel eerder als mogelijk;
  • Inschaling op basis van je kennis en ervaring in schaal 6 van de CAO Kringloop Nederland;
  • Hybride werken;
  • Vergoeding voor woon-werkverkeer en een pensioenregeling.

Wat we je vragen

  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de circulaire economie en inclusieve samenleving;
  • Je kunt goed zelfstandig werken binnen een team;
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken en procesbegeleiding;
  • Je houdt overzicht en kunt een veelheid aan data en informatie overzichtelijk bundelen;
  • Je vindt het leuk om je te verdiepen in verschillende digitale systemen met als doel informatie voor onze leden overzichtelijk en toegankelijk beschikbaar te maken;
  • Je vindt het leuk om een netwerk op te bouwen, te onderhouden en in te zetten voor de activiteiten van BKN.

Solliciteren?

Solliciteren kan door uiterlijk 15 januari 12:00 een e-mail te sturen aan Rachel Heijne (directeur): enjieh.r@kringloopnederland.nl.

Voor meer informatie kun je vanaf 2 januari bellen met Tanja Meeuwsen tel: 06 – 16 01 89 22, na 8 januari kun je ook bellen met Rachel Heijne 06 – 207 706 71.

De gesprekken vinden plaats in de ochtend van 17 januari en de tweede ronde in de ochtend van 22 januari.

Acquisitie nav deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.