Adviseur Klimaatneutraliteit | 36 uur | Doetinchem

“Heb jij een hart dat klopt voor duurzaamheid en wil je een bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering, lager energieverbruik en zorgen voor meer duurzame energie? Dan is deze functie iets voor jou!”

Functie-omschrijving

Samen maken we werk van een duurzame omgeving. Circulariteit en klimaatneutraliteit wordt de standaard in ons denken en doen. Vanaf de vraag of we iets als waterschap echt wel nodig hebben tot de uitdaging bestaande materialen zo lang mogelijk te benutten.

Jij bent verantwoordelijk voor energiemanagement van het waterschap. Hier hoort het beheer bij van onze installaties die duurzame energie opwekken, zoals zonne-installaties en windmolens. Je bent onze inhoudelijke kennisdrager voor diverse energiethema’s (bv. waterstof en netcongestie). Daarnaast horen ook de lopende energieactiviteiten, zoals monitoring van energieverbruik, CO2-voetafdruk, en opwekking van duurzame energie tot jouw takenpakket.

Samen met collega’s analyseer je onze resultaten en doe je verbetervoorstellen die moeten zorgen voor een duurzamere uitvoering van ons werk. Nadat je een voorstel hebt gedaan ben je nauw betrokken bij de uitwerking van strategie en beleid en voer je onderzoeken, projecten en pilots uit binnen het domein van energie- en klimaatneutraliteit.

Als adviseur werk je in het team circulaire economie en klimaatneutraliteit. Je eerste focus is energie- en klimaatneutraliteit en zal later in de tijd verbreden naar circulaire economie. Dit doe je door samen te werken in interne- en externe netwerken. Met elkaar werken jullie actieplannen uit en brengen jullie deze tot uitvoer.

Over Waterschap Rijn en IJssel

Werken bij Waterschap Rijn en IJssel is dynamisch, uitdagend en maatschappelijk nuttig. Wij zorgen voor veilig, schoon en voldoende water in Oost-Gelderland, het zuiden van Overijssel en het zuidoosten van de Veluwe. Wij werken ook hard om de gevolgen van het veranderende klimaat op te vangen. Dat doen we samen. Ook jij kunt bijdragen. Bekijk wat wij doen op www.wrij.nl/wat-wij-doen.

Werken bij Waterschap Rijn en IJssel is dynamisch, uitdagend en maatschappelijk nuttig. Onze organisatie staat nooit stil. De zorg voor waterveiligheid, -kwaliteit en -kwantiteit gaat continu door. Iedereen zet zich daarvoor vanuit zijn eigen functie en specialisme in. Dat doen we vanuit een inspirerende werkomgeving met een open en collegiale sfeer.

Samen maken we werk van een duurzame omgeving. Circulariteit en klimaatneutraliteit wordt de standaard in ons denken en doen. Vanaf de vraag of we iets als waterschap echt wel nodig hebben tot de uitdaging bestaande materialen zo lang mogelijk te benutten.

Wij zoeken jou!

Voor uitbreiding van het team zoeken we een adviseur klimaatneutraliteit die verantwoordelijkheid neemt, initiatiefrijk is, doorpakt en snel kan schakelen. Je bent omgevingsgericht en ziet de samenhang tussen klimaat, energie en circulariteit.

Kortom, je bent dé adviseur die ons helpt in de interessante en uitdagende opgave richting een circulair en klimaatneutraal waterschap.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau (energie/duurzaamheid/milieukundig profiel) en je hebt minimaal drie jaar werkervaring in het vakgebied.
  • Je bent generalistisch, maar je kunt ook goed analyseren en verdiepen op een onderwerp.
  • Je kunt projectmatig werken. Je brengt overzicht aan in het werk, stelt doelen en maakt plannen hoe die te bereiken.
  • Je beweegt je makkelijk in een organisatie en werkt graag afwisselend zelfstandig en in teamverband.

Arbeidsvoorwaarden

  • Wij bieden jou een fijne werkplek met betrokken collega’s, een informele sfeer en volop mogelijkheden die bijdragen aan lekker werken & vitaliteit.
  • Een passend maandsalaris tussen € 3.874,- en € 5.271,- (schaal 10) bij een 36-urige werkweek.
  • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 21% van je bruto jaarsalaris. Met het IKB kun je je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen, het bestaat namelijk uit geld en verlofuren dat je kunt inzetten wanneer het jou uitkomt.
  • Een persoonlijk budget van € 6.000,- om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen in een periode van 5 jaar.
  • De mogelijkheid om flexibel te werken, waaronder thuiswerken.
  • Een vergoeding van maximaal van € 850,- om je thuiswerkplek arbotechnisch in te richten. Van ons ontvang je daarnaast een thuiswerkset om optimaal thuis te kunnen werken.
  • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag.
  • Je ontvangt een reiskostenvergoeding voor zowel woon-werkverkeer en dienstreizen.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je graag bij ons komen werken?

  • Reageer dan vóór maandag 11 maart 2024 via het sollicitatieformulier op onze website, t.a.v. Dorine Kolkman.
  • Voor meer informatie bel je met Alef Muntinga (Transitiemanager Energie, 06-54980195).
  • De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats donderdag 14 maart in de middag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.