Junior beleidsmedewerker Energie | 36 uur | Maastricht

Opdracht voor de duur tot en met 31-12-2024 (met waarschijnlijke verlenging tot en met 31-12-2025, en bij continuering van de rijksregeling een eventuele verdere verlenging).

Als junior beleidsmedewerker Energie sta je als onderdeel van het team Energie aan de lat om ambities van het klimaatakkoord en het nog door Provinciale Staten vast te stellen beleidskader ‘Nieuwe energie en een Schoon Leefmilieu’ te vertalen naar een provinciale aanpak. Om de vermindering van CO2 te realiseren, moet enerzijds energie bespaard worden en anderzijds de opwekking van energie schoner en groener. Betaalbaarheid, haalbaarheid en draagvlak zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

Functie-omschrijving

Dit cluster draagt middels beleidsontwikkeling en -uitvoering bij aan een aantrekkelijke en gezonde woon- en leefomgeving. Hiervoor adviseren we bijvoorbeeld bij het opstellen en uitvoeren beleidsplannen op het gebied van wonen, energie, gezonde leefomgeving en integratie. Tevens ondersteunen en stimuleren we gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars en burgers bij het realiseren van projecten op het gebied van woningbouw, leefbaarheid, veiligheid, verduurzaming en groene energie.

Ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed

Het Rijk heeft het mogelijk gemaakt dat vanaf 1 januari 2021 een provinciaal ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed kon worden opgestart met als doel CO2 besparing te realiseren door het het ontzorgen van kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren en de inzet van duurzaamheidscoaches en projectfacilitatoren. We delen de opgedane kennis en ervaring met het (landelijk) Kennis en Innovatieplatform verduurzaming maatschappelijk vastgoed.

De duurzaamheidscoaches en projectfacilitatoren zijn in 5 verschillende percelen actief. Dit zijn: kleine gemeenten, schoolbesturen PO en VO en kinderdagverblijven, zorginstellingen, culturele ANBI’s en instanties die gebouwen met een publieksfunctie exploiteren. Het ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed loopt tot 31 december 2024 en wordt waarschijnlijk verlengd tot eind 2025. De verwachting is dat ook daarna nog een verlenging wordt mogelijk gemaakt met het Rijksmiddelen.

Ontzorgingsprogramma MKB

Naast het ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed wordt een nieuwe Rijksregeling opengesteld aan provincies voor het instellen van een ontzorgingsprogramma MKB en het Programma ontzorging Verduurzaming Bedrijventerreinen. Binnen het MKB-programma worden kleine en micro ondernemingen begeleid bij het verduurzamen van het vastgoed en bedrijfsproces. Hiervoor dient een opzet te worden ontwikkeld die qua uitvoering bij gemeenten zal worden belegd. Insteek is om het maken van die opzet en het coördineren van de uitvoering te beleggen bij de projectleider van de SPUK ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed. Het programma ontzorging verduurzaming bedrijventerreinen wordt door cluster Economie en Innovatie opgepakt.

Dit doet een junior beleidsmedewerker Energie

Wij zoeken een junior beleidsmedewerker die de ontzorgingsprogramma’s voor maatschappelijk vastgoed en MKB tot een succes weet te brengen door onder andere te coördineren, verbindingen weten te leggen, te monitoren en te evalueren. En die daarnaast flexibel inzetbaar is voor andere tijdelijke projecten gerelateerd aan het beleidskader ‘Nieuwe energie en een Schoon Leefmilieu’. Dit doe je vanuit je nieuwsgierige, vernieuwende, breed georiënteerde en positief kritische houding binnen de kaders van de relevante wet- en regelgeving op het beleidsterrein en het collegeprogramma.

Bij de werkzaamheden horen periodieke overleggen met andere Provincies, RVO en BZK om onder andere kennis en ervaring te delen. Je bewaakt de voortgang door onder andere periodiek te overleggen met de projectleiders van de aanbestedende partijen. Je werkt samen met de provinciale communicatieadviseur voor communicatie in het kader van het ontzorgingsprogramma. Je volgt relevante landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van energie en maatschappelijk vastgoed en vertaalt deze naar de provinciale belangen. Je adviseert over en in projecten op het gebied van energie en maatschappelijk vastgoed en besluitvorming voorbereiden in de vorm van notities, rapportages etc., en je legt jaarlijks verantwoording af aan het Rijk (Ministerie van BZK/RVO).

In het kader van de SPUK bedrijfsmatig vastgoed verzorg je de coördinatie binnen de Provinciale organisatie.

Werken bij de Provincie Limburg is verrassend anders

Wie werkt bij de Provincie Limburg, werkt voor het welzijn en de welvaart van Limburg en de Limburgers. Resultaten boeken met impact is hierbij onze gezamenlijke missie, op economisch gebied, sociaal gebied en in de openbare ruimte. Dit doe je in een omgeving waarin je je met een schat aan cultureel erfgoed en toeristische trekpleister vrijwel op vakantie waant. Noord-Limburg heeft het natuurrijke Land van Peel en Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Midden-Limburg heeft het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Maasplassen. En in Zuid-Limburg is er het groene Heuvelland.

De Provincie Limburg groeit naar een open, lerende overheidsorganisatie, waar ruimte is voor professionals om innovaties na te streven samen met relevante partners. Dit vraagt eigen verantwoordelijkheid van medewerkers voor hun eigen ontwikkeling. De Provincie Limburg ondersteunt krachtig persoonlijke ontwikkeling en verwacht daarbij ook initiatief en inspanningen van haar medewerkers.

Wij vragen:

  • HBO werk- en denkniveau op het gebied van (duurzame) energievoorziening, energietransitie en de daaraan gerelateerde wet- en regelgeving;
  • Vaardigheid in het onderkennen, onderzoeken van oorzaken en oplossen van vragen;
  • Vaardigheid in het verzamelen van beleidsinformatie en het bewerken van gegevens;
  • Korte en bondige schriftelijke vaardigheden en goede communicatieve vaardigheden.

Wij bieden jou:

  • Een tijdelijke klus met een bruto maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek, van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 4.778,94 in schaal 10 (afhankelijk van elders opgedane relevante kennis, ervaring en vaardigheden). Voorgaande bedragen zijn gebaseerd op de Cao Provinciale Sector met een looptijd tot en met 31 december 2023. Momenteel vinden de onderhandelingen plaats over een nieuwe Cao die geldt met ingang van 1 januari 2024. De salarisbedragen daarin zullen naar verwachting op een hoger niveau liggen;
  • Individuele Keuze Budget (IKB) van ca. 22%, incl. vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%).
    Dit budget komt bovenop je vaste salaris en kun je laten uitbetalen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Of je kunt het inzetten voor de aankoop van bv. een fiets, sportabonnement of extra verlof;
  • Mogelijkheden om gedeeltelijk flexibel en plaats onafhankelijk te werken;
  • PBDI budget van € 5.000,- voor de looptijd van 5 jaar met voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • Pensioensopbouw bij ABP.

Interesse naar de opdracht van junior beleidsmedewerker Energie

Past deze opdracht bij jouw ontwikkeling en ambities? Solliciteer dan naar de tijdelijke opdracht van junior beleidsmedewerker Energie.

Wij zien jouw sollicitatie graag vóór 11 maart a.s. tegemoet. Je kunt reageren via de button “Solliciteren”.

Of je kunt reageren door op bijgaande link te klikken.

Wil je eerst meer weten over de opdracht? Neem vrijblijvend contact op met Liliana Sousa, beleidsmedewerker Energie via telefoonnummer +31 (0)6 278 603 02.

Overige informatie

De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justis aan ons te overleggen.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.