Adviseur natuurinformatie | 32-36 uur | Utrecht

Ben jij een ecoloog met passie voor beleid en uitvoering? Of ben jij een bestuurskundige met een passie voor natuur en landschap? En wil jij je inzetten om informatie over de natuur voor beleid, bescherming en beheer verder te verbeteren? Dan is BIJ12 op zoek naar jou!

Functie-omschrijving

BIJ12 is onderdeel van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en werkt voor provincies. We brengen kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Ook zorgen we voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Goed opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid en samenwerken vinden we hierbij belangrijk. Ga voor meer informatie naar www.bij12.nl of bekijk onze kennismakingsbrochure.

Over de unit

Zorg voor de natuur en de omgeving waarin wij leven is één van de taken van de provincies. De unit Natuurinformatie en Natuurbeheer (NINB) ondersteunt provincies en hun samenwerkingspartners bij natuurbeheer en de ontwikkeling van natuurbeleid. We leggen een stevige basis voor de financiering van natuurbeheer door provincies: het Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL). We maken natuurinformatie op een toegankelijke manier beschikbaar, onder andere via de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF). Zo dragen we bij aan het behoud van biodiversiteit in Nederland. We brengen provincies, natuurbeheerders en andere ketenpartners samen. We zorgen voor de methodieken voor monitoring, dataopslag, informatieproducten, analyses en rapportages van ontwikkelingen in biodiversiteit. Voorbeelden hiervan zijn de Voortgangsrapportage Natuur en de veel geraadpleegde informatie over natuurbeheer op onze website.

De unit NINB bestaat uit vier teams: Natuurinformatie, Natuurbeheer, Informatievoorzieningen en NDFF. Binnen de unit werken zo’n 30 medewerkers met uiteenlopende achtergrond, onder andere op het gebied van ecologie en natuurbeheer, data en informatiespecialisten en wet- en regelgeving. Als adviseur natuurinformatie ga je aan de slag binnen het team Natuurinformatie dat bestaat uit 15 collega’s met expertise op het gebied van ecologie, data, informatie en beleid.

Dit ga jij doen

Als adviseur natuurinformatie ondersteun je provincies en hun ketenpartners over monitoring van ontwikkelingen in de natuur en van de beleidsprestaties van provincies. Je zorgt voor natuurinformatie die bijdraagt aan een goede uitvoering van de taken van provincies op het gebied van natuurbeleid, natuurbeheer en natuurbescherming. Je doet dat vanuit kennis van ecologie en landschap en de rollen die verschillende partijen spelen in het landelijk gebied. Vervolgens zet je jouw adviezen om in concrete voorstellen voor verbetering van natuurmonitoring, databeheer, informatieproducten, analyses en rapportages. Je onderhoud een netwerk binnen provincies, rijksoverheid, natuurorganisaties en kennisinstellingen. Je werkt nauw samen je je collega’s van het team natuurinformatie binnen de unit Natuurinformatie en Natuurbeheer.

Dit ben jij

Je bent in staat inhoudelijke en procesmatige vraagstukken te doorgronden en hierover mee te denken en te adviseren. Je bent in staat de samenwerking in een breed netwerk te bevorderen en inbreng te leveren in overleggen. Je hebt ervaring met projectmatig werken, en kan jezelf schriftelijk goed uitdrukken en kort en bondig formuleren. Je neemt initiatief en hebt overtuigingskracht. Je vindt het leuk om samen te werken in een team van professionals en kunt tegelijkertijd zelfstandig werken.

Dit breng je mee:

 • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde WO-opleiding op het gebied van ecologie, natuurbeheer, openbaar bestuur of een andere relevante opleiding;
 • Affiniteit met (agrarisch) natuurinformatie en de rol die provincies daarin spelen;
 • Een netwerk in het (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer of je bent in staat dat snel op te bouwen.

Dit bieden wij:

 • Een dienstverband van één jaar met de mogelijkheid om dit om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • Een uitdagende functie in een energieke, flexibele en jonge werkomgeving voor 32 tot 36 uur per week;
 • Een salaris van minimaal € 3.935,54 en maximaal € 5.564,56 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 11 CAO Provincies) op basis van 36 uur per week;
 • Naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van circa 22%. Dit is inclusief o.a. 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard. Je kunt het ook met voordeel inzetten voor bepaalde aankopen zoals een fiets, opleiding of thuiswerkplek;
 • Een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer op basis van OV 1e klas;
 • Een telefoon en laptop van BIJ12;
 • Een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000,- per 5 jaar;
 • Een flexibele verhouding tussen thuis- en op kantoor werken;
 • Een moderne, stimulerende en open werkomgeving op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Reageren op deze functie?

Herken je jezelf in het profiel en competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief én je cv naar HR door te klikken op de sollicitatiebutton.

Doe dit uiterlijk op 3 december 2023. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan Willem van der Vegte (unitmanager Natuurinformatie en Natuurbeheer) op telefoonnummer 06-55202101 of 085-4862222.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan een interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.