Vakspecialist Afvalwater | 36 uur | Schiedam

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Functie-omschrijving

Samen met 40 enthousiaste en professionele collega’s van het thema Bodem werk je als vakspecialist Afvalwater aan de bevoegd gezag taken van de Wet bodembescherming, gebiedsgericht grondwaterbeheer, het Besluit bodemkwaliteit, en per 1 januari 2024 de Omgevingswet. Je bent de aangewezen adviseur als het gaat om vraagstukken in de vergunningverlening over afvalwater. Ook speel je een belangrijke rol als adviseur van de inspecteurs van DCMR.

Met jouw werk lever je een belangrijke bijdrage aan het beschermen en benutten van de bodem en de ondergrond en het inzetten voor ambities van gemeenten en bedrijfsleven in het Rijnmondgebied. Met kennis van zaken en met oog voor maatschappelijke context en belangen . Je krijgt bij DCMR alle ruimte om met jouw kennis, ervaring en visie je inbreng te leveren.  Omdat we streven naar een zo breed mogelijke inzet van de medewerkers, werken we als team samen vanuit onze specialismes met een brede omgevingsblik. Je kunt met die blik ook de bodemadviseur worden van de bij ons aangesloten gemeenten en je inbreng geven bij nieuwe beleidsmatige ontwikkelingen. Of deelnemen aan landelijke groepen die zich met bodem bezig houden. Denk daarbij aan innovatieve ontwikkelingen als ‘Water- en bodem sturend’ en ‘3D-ordening bodem en ondergrond’. Kortom, bij ons kun je je met jouw specifieke interesse op meerdere plekken voor een schone en leefbare bodem inzetten.

Dit maakt deze job leuk

  • Je werkt aan belangrijke maatschappelijke thema’s: daarmee maak je verschil;
  • Een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken leuk en belangrijk vinden;
  • Je kunt lekker zelfstandig werken, en tegelijkertijd de voordelen van de samenwerking met het team genieten;
  • Je bent een professional met relevante werkervaring in het vakgebied, daarom kijken we graag met jou samen hoe we jouw kennis en competenties zo goed mogelijk kunnen inzetten en verder laten groeien. Zodat jij met je nieuwe collega’s kunt bijdragen aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond.

Dit is wat we van je vragen

Een afgeronde milieukundige of chemische opleiding op HBO- of WO niveau. Je hebt kennis van relevante wetgeving als de Waterwet, Omgevingswet en de Algemene wet bestuursrecht en kunt anticiperen op veranderende wet- en regelgeving in combinatie met de doelstellingen van de organisatie.

Verder verwachten wij:

  • dat je ervaring hebt met milieuvraagstukken in het algemeen en specifiek op het gebied van afvalwater;
  • dat jij een professional bent die flexibel, maar ook besluitvaardig en helder in communicatie is;
  • een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil je graag effectief samenwerken;
  • een kritische blik op de uitvoering van het beleid, waardoor je knelpunten kunt signaleren en kansen voor verbetering creëert;
  • dat je het ook belangrijk vindt om goede kwaliteit in je werk af te leveren en dat je je bewust bent van jouw omgeving en de impact die je hebt;
  • dat ondernemerschap en gevoel voor de omgeving, waarin wij ons werk doen, jou goed passen.

Dit is wat we je bieden

Om te beginnen je salaris: dit valt, afhankelijk van jouw kennis en ervaring in schaal 10 (max. € 4778,- bruto per maand) of schaal 11 (max € 5.564,-) van de CAO.

Daarnaast bieden we je het volgende:

  • Uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
  • Een individueel keuzebudget van ruim 22% dat je opneemt wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld voor vakantiegeld of een 13e maand);
  • Een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5000,- per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt;
  • Volledige reiskostenvergoeding als je met het openbaar vervoer reist naar ons kantoor naast station Schiedam. Overigens krijg je ook een vergoeding als je op de fiets of lopend komt;
  • Flexibiliteit ten aanzien van je werklokatie en werktijden;
  • Vergoeding voor thuiswerken en een sportbijdrage;
  • Een goed geregeld pensioen bij het ABP.

Bij DCMR hebben we een nieuwe invulling gegeven aan onze werkplek; we werken veel minder op kantoor en zijn vaker vanuit huis (of een andere lokatie) gaan werken. Dus als je wat verder weg woont, neem dit dan in je overweging om te solliciteren mee!

Dit is hoe het verder gaat

Herken jij jezelf in bovenstaande en wil je  DCMR versterken als nieuwe collega? Schroom niet om te reageren! Stuur je CV en motivatie naar ons via de sollicitatiebutton.

Wil je meer weten over de functie dan kun je bellen met Cees Scheefers, Teammanager Bodem, 010-2468389.

Wil je informatie over de procedure? Bel of Whatsapp dan met Claudia Alberts, Adviseur Werving en Selectie, 06-29699739 of mail naar recruitment@dcmr.nl.

We kijken uit naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.