Adviseur Fauna en Soorten | 36 uur | Middelburg

Binnen het programma Landelijk Gebied, Natuur en Landbouw werken we hard aan zowel het versterken van de biodiversiteit als aan de transitie van de landbouw als aan een aantrekkelijk landschap.

Het uiteindelijke doel is een natuurinclusieve samenleving. Faunabeheer en Soortenbeleid vormen hierbij belangrijke onderdelen. Als provincie hebben wij de taak de balans te vinden tussen economische belangen – zoals de landbouw – en ecologische belangen. Een interessant en complex speelveld waar we versterking voor zoeken. Ben jij onze nieuwe Adviseur Fauna en Soorten?

Functie-omschrijving

Samen met je collega’s (leuk team!) draag je zorg voor het vormgeven en uitvoeren van het Fauna- en Soortenbeleid. Je verbindt dat beleid aan de andere doelen van de Natuurvisie en de agenda Toekomst Landelijk Gebied. Je geeft invulling aan het beleid voor de jacht en de schadebestrijding en treedt daarbij in overleg met de Faunabeheereenheid en andere betrokken organisaties. Denk bijvoorbeeld aan het initiëren en begeleiden van projecten over preventieve maatregelen faunaschade, het uitvoeren van beleidsevaluaties (ganzen, wolven en vossen) of het vormgeven van nieuw beleid. Ook ben je contactpersoon voor het Zeehondenakkoord en onderhoud je hierover (en over andere vraagstukken rondom zeezoogdieren) contacten met de betrokken Zeeuwse instanties.

Je volgt actief landelijke ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de oprukkende Vogelgriep. Mogelijke acties die hieruit volgen, zitten in je takenpakket. Aan veel vraagstukken op dit vlak zit ook een juridische kant. Onze juristen staan voor je klaar, maar breng wel wat affiniteit hiervoor mee.

Naast je werkzaamheden voor het Faunabeleid draag je ook bij aan andere projecten en werkzaamheden binnen het programma. De komende tijd vragen in ieder geval het Exotenbeleid, het Soortenbeleid en het uitvoering van de beleidsnota Natuurwetgeving speciale aandacht.

Deze hoofdonderwerpen vormen in de praktijk een afwisselend werkpakket, waarin je zowel aandacht hebt voor het versterken van de biodiversiteit, als ook voor het bestrijden van exoten en overlast veroorzakende plant- en diersoorten. Elke dag is hierdoor anders; de onderwerpen zijn actueel en je kunt écht een bijdrage leveren aan het verbeteren van onze leefomgeving.

Wie zoeken we?

Samengevat zoeken we jou als je ecologische kennis en kennis van fauna- en soortenbeleid meebrengt. Voor deze adviseursrol is politieke sensitiviteit een must.

We zetten het op een rijtje:

  • Je hebt goede vakkennis van het werkveld natuur, landschap, ecologie op WO niveau;
  • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring;
  • Je werkt in een omgeving met partijen die verschillende belangen hebben. Daarom hebben we hoge verwachtingen van je vermogen om samen te werken en goed te communiceren.
  • Je kunt probleemloos zelfstandig werken en vervult deze adviesrol graag en met overtuiging;
  • Je bent punctueel, georganiseerd en werkt planmatig;
  • Je hebt ervaring met, inzicht in de bestuurlijk/ambtelijke processen in een politieke organisatie.

Wat bieden we jou aan?

Een baan waarin jij een verschil maakt voor de Provincie Zeeland. Naast ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, bieden we je een baan aan van 36 uur per week (1 fte).

Je kan rekenen op een brutosalaris tussen € 3.935 en € 5.564 (schaal 11) afhankelijk van jouw ervaring en kennis bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Daarbovenop bieden we je goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) van 22,37 % van je jaarsalaris en een Persoonlijk Budget Duurzame Inzetbaarheid van € 5.000.

Na een arbeidsovereenkomst van 1 jaar bekijken we samen of we dit omzetten naar onbepaalde tijd.

Je dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Over Provincie Zeeland

Het beste voor Zeeland en de Zeeuwen. Daar zetten we ons elke dag voor in. Zo werken we aan wettelijke taken en helpen we samen met anderen maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Dat doen we met ruim 700 collega’s met elk hun eigen talent of specialisme. Van kantonniers tot medewerkers informatieveiligheid, van juristen tot beleidsadviseurs.

We bieden een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt. Een omgeving waar we onze ervaring, kennis, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden met elkaar delen.

Zin om bij ons te komen werken? Dan krijg je alle ruimte om goed te zijn in je vak en je verder te ontwikkelen. Zodat jij je talenten kan inzetten voor Zeeland. Een trots en stoer gebied, gescheiden door diepe zeearmen en verbonden door dijken, dammen en Deltawerken. Een gebied met volop mogelijkheden om te pionieren. Tot snel!

Hoe solliciteren?

Interesse? Klik hieronder op de knop ‘Solliciteren’, vul jouw gegevens in, voeg jouw CV

toe en noteer waarom jij geschikt bent voor deze rol.  Je kunt op deze vacature reageren tot 10 maart 2024.

De gesprekken vinden plaats op 15 maart 2024.

Vragen over de inhoud? Madeleine Huizinga, Poulemanager beantwoordt ze graag,  T: 06 2890 4271, E: mhh.huizinga@zeeland.nl

Indien we je beter willen leren kennen, nemen we contact met je op. Indien je niet in aanmerking komt, brengen we jou tijdig op de hoogte. Hoe dan ook ontvang je een antwoord op jouw sollicitatie. Je kan erop rekenen dat we elk ontvangen CV en motivatiebrief doornemen en enkel beoordelen volgens de functie-vereisten.

Vragen over de selectieprocedure? Dan kan je terecht bij de corporate recruiter Reinier Wondergem via recruitment@zeeland.nl of T: 06-5041 9104. 

You may also like...

Reacties zijn gesloten.