Specialist Natura 2000 | 24 – 36 uur | Den Bosch

Als Specialist Natura 2000 werk je bij dé deskundige uitvoerder op het terrein van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Vanuit onze kennis uit de praktijk adviseren wij over milieu, natuur en de uitvoerbaarheid en effecten van beleid. Voor deze functie is onze hoofdtaak het afhandelen van vergunningaanvragen. Jij zorgt voor een goede balans van welzijn en welvaart in de provincie Noord-Brabant. Een verantwoordelijke baan die je met trots uitvoert vanuit vertrouwen van de provincie.

Functie-omschrijving

Jij zorgt ervoor dat mens en natuur op een goede manier samen kunnen leven

Bij ons heb je een brede rol als Specialist Natura 2000. Sinds het ingaan van de Omgevingswet is jouw werk complexer geworden en daarmee dus ook uitdagender. Je voert tal van werkzaamheden uit namens Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) zoals:

  • Het behandelen van vergunningaanvragen in het kader van de Omgevingswet, onderdeel Natura 2000 en verzoeken om advies met instemming voor een Natura 2000-activiteit;
  • Voeren van vooroverleg met adviseurs en aanvragers voor een omgevingsvergunning in het kader van de Omgevingswet, onderdeel Natura 2000;
  • Beoordelen van complexe aanvragen en natuurtoetsen. En je stelt vergunningen op voor de gebiedenbescherming (Natura 2000);
  • Deelnemen aan landelijke tafels met agenda’s op natuurbescherming (op grond van de Omgevingswet, onderdeel Natura 2000);
  • Bewaken van het proces, de kwaliteit en doorlooptijd. Je signaleert knelpunten, doet verbetervoorstellen en adviseert hierover. Je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van het team en het begeleiden van junioren.

Meewerken aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Nu en in de toekomst.

Wij van Omgevingsdienst Brabant Noord bewaken het evenwicht om verantwoord te groeien. Voor onze leefomgeving. Dat evenwicht is soms kwetsbaar. En daar zetten wij ons iedere dag weer voor in. Want waar we werken, wonen we. Waar we wonen, ondernemen we. Waar we ondernemen, werken we.

Omgevingsdienst Brabant Noord bestaat uit ruim 300 professionals die samen zorgen voor een omgeving die voor iedereen schoon, veilig en gezond is. Daarvoor zetten wij onze expertise in wetgeving en vergunningverlening in. Geven we advies over de uitvoerbaarheid van het beleid, houden we toezicht en verlenen we vergunningen die passen bij de wet- en regelgeving.

Als alles goed gaat merk je weinig van het werk dat wij als ODBN verrichten. En dat is maar goed ook. Met ons werk maken wij het verschil. We geven de natuur een stem, zodat mooie gebieden behouden worden – ook met de aanpassingen van vandaag en morgen.

Ons werk gaat veel verder dan alleen de stikstof problematiek. Komt er een aanvraag voor het bouwen van een nieuwe stal, dan kijken we ook naar geluidseffecten, grondwateronttrekking en Natura 2000 gebieden in de nabije omgeving.

Jij als Specialist Natura 2000 maakt onderdeel uit van een hechte groep van 20 collega’s, waaronder beleidsadviseurs en vergunningverleners. Samen zorg je voor de kwaliteit van de natuur in Noord-Brabant. We zijn ook zeker gezellig, kritisch, niet hiërarchisch en uniek in de provincie. Team gebiedsbescherming organiseert ook veel buiten werktijd zoals een borrel of leuke wandeling. Ook kan je meedoen aan activiteiten vanuit de personeelsvereniging. Denk bijvoorbeeld aan karten of ‘De Alleskunner’.

Als Specialist Natura 2000 heb je:

Veel energie en een intrinsieke motivatie om de complexe puzzel op te lossen voor de balans tussen mens en natuur. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om. Je werkt dan wel voor Noord-Brabant, maar Natura 2000 maakt onderdeel uit van een landelijk en Europees netwerk van beschermde natuurgebieden.

Verder heb je:

  • Interesse in biodiversiteit en een duurzame samenleving;
  • Analytisch vermogen. Je legt snel verbanden en weet hoe je belangen afweegt;
  • Een goed gevoel voor bestuurlijke en politieke besluitvormingsprocessen;
  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld richting veehouderij, ecologie, milieu of bos- en natuurbeheer. Minimaal 2 jaar ervaring met de Omgevingswet/Natura 2000 (voorheen bekend als de Wet natuurbescherming) als medior/senior.
  • Een open en directe manier van communiceren. Je bent nauwkeurig, proactief, flexibel en je kunt goed plannen en organiseren. Zo weet je ook stakeholders (denk aan de provincie, jurist, ondernemer) te overtuigen en ze mee te nemen in een besluit. Jij bent als het ware de radar met voelsprieten om soms ingewikkelde dossiers – binnen de wettelijke kaders – tot een goed einde voor alle belanghebbenden te brengen.

Wat wij je te bieden hebben

Je komt te werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is. We kijken naar wat jij nodig hebt, zoals jij kijkt naar wat een gebied nodig heeft. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken. Ook voor collega’s houden we de balans in de gaten.

  • Een salaris tussen de €3.558,- tot € 5.247,- bruto per maand met standaard 194,4 verlofuren (op basis van 36 uur);
  • Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%. Het IKB kun je laten uitbetalen, maar ook inzetten om bijvoorbeeld extra verlof te kopen;
  • Opleidingsmogelijkheden en onze eigen opleidingstool van Goodhabitz waarin je onbeperkt trainingen kunt volgen;
  • Een moderne kantooromgeving in voetbalstadion De Vliert, op loopafstand van het treinstation ‘s-Hertogenbosch Oost. Kom je op de fiets naar kantoor, dan kun je gebruik maken van een aantrekkelijke fietsregeling. Kom je met de auto (of fiets), dan vergoeden wij al je kilometers op basis van € 0,23 per kilometer. Kom je met OV, dan krijg je van ons een NS-businesscard. Dus, voor elk wat wils!;
  • Hybride werken én goede faciliteiten om je werkplek daar goed in te richten, een mooi bedrijfsrestaurant, vergoeding sportabonnement (tot € 29,- per maand) en vers fruit;
  • Borrels, een actieve personeelsvereniging en Jong ODBN.

Maak jij de balans op?

Wil jij werken bij een organisatie die zich inzet voor een schone, duurzame en veilige leefomgeving voor iedereen? Dan is dit je kans. Lever een positieve bijdrage aan je eigen omgeving en pak de kans om te werken aan innovatieve oplossingen en producten.

Solliciteren

Solliciteer via de sollicitatiebutton.

  • 1e ronde; gesprek met opdrachtleider en Specialist Natura 2000
  • 2e ronde; gesprek met manager en specialist Natura 2000
  • 3e ronde; arbeidsvoorwaardengesprek

Wil je inhoudelijk meer weten over de functie? Neem dan contact op met teammanager Gebiedsbescherming, Ronald Delsink via 06-51631642. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met de afdeling HRM via telefoonnummer 088-7430 000.

De gesprekken zijn bij voorkeur op ons kantoor, maar in overleg is via teams ook mogelijk. Solliciteren kan via onderstaand formulier. In het kader van ons integriteitsbeleid vragen we bij indiensttreding om referenties en een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

You may also like...

Reacties zijn gesloten.