Sr. Projectleider Omgevingsvergunningen | Fulltime | Schiedam en Middelburg

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse Seveso-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Functie-omschrijving

Economische topregio én koploper in duurzaamheid. Bloeiende industrie én schone lucht voor alle ruim 1,3 miljoen inwoners. Een 24/7-economie én een ongestoorde nachtrust. Ruimte voor recreatie én zeldzame vogelsoorten. Een belangrijke haven én gezonde rivieren. Een succesvol heden én een duurzame toekomst. Werken bij DCMR betekent belangrijk werk waar je trots op kunt zijn.

Jouw ervaring en expertise maakt impact! Als Senior Projectleider Omgevingsvergunningen kun je direct bijdragen aan een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving. In deze baan komt voor jou alles samen!

Dit is jouw uitdaging

In 2050 wil Nederland klimaatneutraal zijn: in 2030 moet onze CO2-uitstoot daarom met tenminste 55% naar beneden. Beslist geen geringe ambities. Voor de grote industriële bedrijven in Nederland betekent dit een flinke opgave om niet alleen de uitstoot te verminderen, maar daarnaast ook te innoveren en samen te werken aan de energietransitie.

Het samenspel van de wetgeving maakt het een heel complexe puzzel, waar begrippen als geografische ligging, lokale milieuomstandigheden en technische kenmerken van de installatie (waaronder kosteneffectiviteit) een rol spelen. DCMR is uitvoerder van de wetgeving voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Het Rijk (EZK en IenW) maakt met de betreffende bedrijven maatwerkafspraken over de te bereiken doelen voor 2030. Het vastleggen van deze afspraken leidt tot uitdagende en innovatieve (vergunning)processen.

Een maatwerkproject wordt opgezet met multidisciplinaire teams. Als senior projectleider ben je verantwoordelijk voor het leiding geven aan het team en het welslagen van dit project in alle facetten.

Dit maakt deze job leuk

 • Met jouw ervaring als projectleider zet je projecten van scratch op. Samen met jouw team leg je de puzzel om de emissiereductie te bereiken;
 • Een verantwoordelijke functie waarin jij de koers bepaalt;
 • Verder ontwikkelen van de kennis over vergunningen en emissiereducties, initiëren en coördineren van onderzoek hiernaar;
 • Relatiebeheer en onderhandelen met bedrijven en andere overheden zijn een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden;
 • Invloed op organisatie brede plannen en doelstellingen;
 • Zeer divers en breed werkgebied, waarbij je verbinding legt met andere milieuthema’s;
 • Samenwerken met deskundige en bevlogen collega’s, daar staat DCMR om bekend.

Dit is wat jij daarvoor terugkrijgt

Een uitgebreid pakket met:

 • Een salaris van maximaal € 6.323,27 bruto per maand (schaal 12 CAO) op basis van 36 uur per week;
 • Flexibiliteit in werktijden en waar je werkt;
 • Een individueel keuzebudget van ruim 22%, naar eigen inzicht te besteden;
 • CAO provincies met ruime vergoedingen voor thuiswerken, sport en vitaliteit;
 • 100% reiskostenvergoeding op basis van OV;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt;
 • Onze kantoren in Schiedam en Middelburg liggen direct naast het station en zijn beide goed bereikbaar met alle vervoer;
 • Een goed geregeld pensioen bij het ABP;
 • Een iPhone of Samsung smartphone en laptop zodat jij je werk goed kunt uitvoeren.

Dit is wie jij bent

Allereerst: een stevige en prettige gesprekspartner. Het maakt jou niet uit met wie je aan tafel zit, jij weet waarover je praat en hoe je je gesprekpartners meeneemt in de verschillende belangen, kaders en afwegingen. Je houdt van het strategische spel dat daarbij hoort en weet waar en wanneer je functioneel instrumenten moet inzetten om de koers vast te houden. Deze rol vraagt expliciet om uitstekende projectleidersvaardigheden: je hebt je sporen inmiddels verdiend waar het gaat om motiveren en aansturen van projectmedewerkers, het maken van voortgang en boeken van resultaten. Met jouw helicopterview overzie je het hele speelveld en begrijp je politieke gevoeligheid, maatschappelijke vraag en de dilemma’s van de ondernemer.

Om in deze rol volledig tot je recht te komen, heb je verder:

 • Wo werk- en denkniveau;
 • In elk geval basale kennis van vergunningverlening aan bedrijven;
 • De gewoonte om kwalitatief sterke en doelgerichte adviezen te schrijven;
 • Uitgebreide ervaring als projectleider met een complex veld aan stakeholders.

Enthousiast geworden bij het lezen van deze vacature?

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie! Laat van je horen met je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Ben je geïnteresseerd, maar voldoe je (nog) niet volledig aan de functie-eisen? Dan maken we graag kennis met je en praten we met je door of je je tot senior projectleider kunt ontwikkelen

Meer weten over de functie? Neem dan contact op met Arnold Groenewegen, Unitmanager, via 010-2468381, arnold.groenewegen@dcmr.nl, of Jochem Langeveld, projectleider maatwerkaanpak, 010-2468536, jochem.langeveld@dcmr.nl. Meer weten over de procedure? Dan kun je terecht bij Joëlle van Buuren, Adviseur Werving en Selectie via 06-11522958 of recruitment@dcmr.nl.

Deze vacature is opengesteld voor in en externe kandidaten.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.